Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 december 2014 av Shhiva i skaffa hund (10 svar)
Råd, tips och erfarenheter mottages tacksamt

Efter något år av uppehåll är jag nu tillbaka här igen, och önskar att ni kan dela med er av era erfarenheter och åsikter.


Min man och jag funderar på att om 1-2 år skaffa en hund.
Min drömras har ju alltid varit Beauceron, och där är jag väldigt hemma på vad den kräver, vilken uppfödare jag fått förtroende för osv. har nog läst på under minst 10 år om just Båssarna. Men gubben min har ju inte det, så vi har därför bestämmt att gå på MyDog i Januari för att han ska få träffa olika uppfödare och andra ägare, samt träffa individer.


Men eftersom att vi bor i lgh så känner vi att även om vi tänkt ta kurser och 90% av aktivringen ska ske utomhus eller på annan plats än i hemmet, så kanske det är en lite för stor ras för oss.


Så vi började kolla runt lite och utseendemässigt föll vi båda även för Shiban. Problemet är att ingen av oss träffat en Shiba, eller känner någon med Shiba.
Tanken är ju att vi ska göra samma sak med den rasen, besöka MyDog för att träffa individer, ägare och uppfödare.


Men jag är väl inte så tålmodig av mig så att jag kan vänta tills dess, så nu undrar jag här om någon av er vill dela med sig av tips och erfarenheter av just Shiban. Tycker att det är väldigt intetsägande att läsa faktarutor på nätet, de känns så "fyrkantiga" med sin info, så jag söker just era erfarenheter och funderingar kring rasen.


Och även om jag vet att det är en ENORM skillnad på raserna, användningsområden osv. MEn om någon skulle sitta på erfarenheter av båda raser, så skulle jag uppskatta om h*n vill jämnföra dessa så gott det går.
Hunden kommer ju att vara vår familjemedlem, men som sagt har vi ju planerat att gå kurser. Dels valpkurser, unghundskurser och senare även vardagslydnad och kanske lite lydnad för tävling (även om vi inte har som mål att tävla med hunden kan det vara kul.)


Tacksam för så många svar som möjligt.
MvH


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Shhiva och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vit herdehund, åsikter/erfarenheter?   [0] 20 sep: Ayrin Patellaluxation Flatcoated - erfarenheter op?   [3] 16 aug: Blocksberry 17 aug: Anneli Era erfarenheter av Aptus Glyco-Flex   [4] 21 mar: Draghund 26 mar: Puddingpastejn Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Erfarenheter av bronkit på hund .   [4] 7 sep: melvin13 7 sep: melvin13 Tips mottages på aktiviteter för skadad valp!   [5] 26 dec: Leovovve 28 dec: Anneli Erfarenheter av döva hundar   [1] 20 okt: Nuttma 21 okt: Gurkans Isländsk fårhund - erfarenheter?   [18] 11 aug: Ayrin 14 sep: Ayrin Erfarenheter ang fallolycka samt vattenskalle.   [4] 4 aug: WellOk 6 aug: hundöga återkomst Hundskor -erfarenheter och tips?   [2] 7 apr: effinala 8 apr: effinala
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Boxer | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Rottweiler | Dobermann | Dvärgpinscher
© 1998-2022 Enfinia AB