Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 december 2014 av Lona i agilityforum
Re: Agility med dålig höfter?

Det är inte bara hoppen som sliter/belastar i agility, det är även de snabba accelerationerna och inbromsningarna, det är snäva svängar för att inte tala om slalom som är väldigt påfrestande för kroppen.
Personligen skulle jag inte kört med en hund som har grav HD och dessutom redan har artros.
Visst, det kanske funkar några år och många anser att "hellre köra fullt ut i två år än på halvfart i 10" men JAG vill hellre ha min hund de där 10 åren!
Tänk dessutom på att det skall rätt mycket till för att en hund skall visa att den har ont, att din hund har felbelastat kan dessvärre vara ett tecken på att den haft smärta tidigare även om den inte har det nu.
Nu menar jag givetvis inte att man skall linda in hunden i bomull och bara gå långsamma koppelpromenader, det är inget riktigt hundliv, men det finns så otroligt mycket mer än agility att testa!
Att skutta runt över lite låga hinder med stora svängar ibland går väl an men det är i mina ögon inte agility .
Däremot är det, naturligtvis, viktigt med uppvärmning och nervarvning med mera oavsett vilken hundsport man kör, även för helt friska hundar.
Skall kanske tillägga att jag absolut inte har något emot agility, tycker det är skitkul även om jag för tillfället inte är aktiv själv eftersom jag inte har rätt hund.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Dålig fart på forumet ?   [10] 23 jun: Borzoi 23 jul: jeja2000 Äldre hund dålig syn   [0] 15 aug: talita Golden Retriever om höfter   [2] 14 jul: therealquithd 15 jul: therealquithd Börja träna agility   [4] 18 feb: MartaV 26 mar: Xeleag24 Dålig i magen diare kräks   [2] 8 feb: MiaSthlm 9 feb: Flat4ever Dålig i magen under natten   [6] 21 dec: SandraCarlsson 25 dec: SandraCarlsson Dålig andedräkt   [3] 11 nov: baxigt 11 nov: Lona Tillfällgt dålig i magen   [4] 16 okt: Ugglan 18 okt: Ugglan Hund till både jakt och agility m.m.   [6] 20 jun: Preussen 20 jun: Fisher Äldre hanhund dålig Hur säga till ÄGARE?   [5] 19 apr: STB 27 apr: STB
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Labrador Retriever | Cavalier King Charles Spaniel | Pudel
© 1998-2021 Enfinia AB