Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 januari 2015 av HundenHerman i övriga hundfrågor
Re: Jag vet ju inte vilken ras det gäller....

Det är mycket riktigt en grythund vi talar om, men jag skulle snarare säga att hans grytegenskaper snarare ligger honom till last än kommer honom till gangs. Han besitter inte alls modet och självständigheten som man kan förvänta sig hos typen och detta resulterar i att han hanterar situationer som för honom blir stressiga med skall och gruffande. Det är min tolkning iallafall, men egentligen borde jag nog anlita någon med erfarenhet för att få ett objektivt utlåtande.


Det kan mycket väl vara så att han tvivlar på vår kompetens i vissa situationer. I många lägen accepterar han att vi bestämmer (inte ta mat utan lov, lämna ifrån sig mat som om det vore ingenting, avbryt jakt på harstackaren där i skogen etc etc), men just i de lägen jag beskrev i ursprungsposten så blir det så tydligt att han känner sig otrygg och utlämnad. Och det skulle han ju såklart inte göra om matte och husse var de solklara ledarna med alla svaren.


Det är ett bra förslag på en lösning som du ger och jag ska definitivt prova. Som tur är så är han väldigt lätt att läsa på både kroppsspråk och i ögonens uttryck så vi får prova att avleda med något positivt medan det "obehagliga" får pågå i bakgrunden.  


 


Kan förövrigt tillägga att hunden är helt frisk och nyligen undersökt i allmän kontroll hos veterinär.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om HundenHerman och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin Hund ändrat beteende   [2] 30 sep: Humlan12 14 okt: KristinaB Snälla hjälp mig! Hur ska jag tänka?   [16] 30 sep: Doggsan 3 dec: Doggsan Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Rumsren nattetid, men ej dagtid - hjälp   [2] 19 jul: waleus87 19 jul: aenima Kastrerad hane. Ändrat beteende   [5] 11 jun: Smisslan 27 jul: Mira och Esther Hjälp vår Scooby:(   [1] 3 jun: Mrcorona 3 jun: Mrcorona Hjälp stressad löptik   [1] 17 apr: XXIIXX 17 apr: pipilotta Ocd valp hjälp!!   [9] 11 feb: Vavva123 16 feb: Gurkans Hjälp med tips till en väldigt bitig valp   [2] 28 jan: Linne789 29 jan: Morgonpigg
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Berner Sennenhund | Shetland Sheepdog | Dvärgpinscher | Rottweiler | Dobermann
© 1998-2022 Enfinia AB