Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 januari 2015 av HundenHerman i övriga hundfrågor
Re: Jag vet ju inte vilken ras det gäller....

Det är mycket riktigt en grythund vi talar om, men jag skulle snarare säga att hans grytegenskaper snarare ligger honom till last än kommer honom till gangs. Han besitter inte alls modet och självständigheten som man kan förvänta sig hos typen och detta resulterar i att han hanterar situationer som för honom blir stressiga med skall och gruffande. Det är min tolkning iallafall, men egentligen borde jag nog anlita någon med erfarenhet för att få ett objektivt utlåtande.


Det kan mycket väl vara så att han tvivlar på vår kompetens i vissa situationer. I många lägen accepterar han att vi bestämmer (inte ta mat utan lov, lämna ifrån sig mat som om det vore ingenting, avbryt jakt på harstackaren där i skogen etc etc), men just i de lägen jag beskrev i ursprungsposten så blir det så tydligt att han känner sig otrygg och utlämnad. Och det skulle han ju såklart inte göra om matte och husse var de solklara ledarna med alla svaren.


Det är ett bra förslag på en lösning som du ger och jag ska definitivt prova. Som tur är så är han väldigt lätt att läsa på både kroppsspråk och i ögonens uttryck så vi får prova att avleda med något positivt medan det "obehagliga" får pågå i bakgrunden.  


 


Kan förövrigt tillägga att hunden är helt frisk och nyligen undersökt i allmän kontroll hos veterinär.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om HundenHerman och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan Hjälp med råd och tips   [1] 5 dec: Marléne 5 dec: aenima Min sorg äter upp mig, hjälp!   [4] 26 nov: MinaÄlskadeHundar 12 dec: Min pärla Hjälp tagit över en hund   [3] 6 okt: Ida88 7 okt: Ayrin Att köpa 14 veckor gammal hund. Hjälp!   [5] 29 aug: Rux 30 aug: Gurkans Hjälp mig om ni kan tack   [2] 2 aug: O¿¶ 3 aug: Torparinnan Hjälp! Böld efter fästingbett   [5] 15 jun: Victoriaa98 17 jun: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Chihuahua | Fransk Bulldogg | Pumi | Pomeranian | Labrador Retriever | Tax
© 1998-2020 Enfinia AB