Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 januari 2015 av Hårboll i övriga hundfrågor (10 svar)
Ska jag kräva ny op? (Juvertumör) Skaffa en hund t

Bakgrund: Tik, dvärgpudel, född 2007. Väldigt älskad.


2012 maj Juvertumör upptäcks, opereras bort. Malign.


2013 juni Juvertumör upptäcks. Hela juverraden opereras bort. Visar sig vara benign. Lungorna ser fina ut på röntgen.


2013 aug. Juvertumör upptäcktes i juli på andra sidan. Hela juverraden opereras bort. Benign.Tyra avskyr läkningstiden, avskyr tratten, vill skutta. Väldigt jobbigt för oss båda. Det blir en extra operation då hon tagit bort stygn själv trots tratt.


Ganska snart efter op upptäcker jag en liten knöl i ljumsken. Jag kontaktar vet men de tror det är ärrbildning.


Aug 2014 Särskilt besök för detta. Vet hittar en liten knöl bredvid den första men även detta tror vi kan vara ärrbildning. Beslutar att jag ska hålla koll om det växer.


Väldigt svårt att avgöra om den växer. Boksr tid för op i nov men avbokar då jag är väldigt osäker på om den vuxit.


I dec märker jag att den minsta knölen helt plötsligt vuxit (stl som liten ärta). Får tid för op början av jan.


Jan 2015 lungröntgen visar förändringsr (som är minst en cm stora). Väljer ändå stt operera på vets inrådan då vet säger att det kan vara ex kalkavlagringar eller bindväv. Om det hade varit metastaser menar veterinären att det antagligen hade varit längre ut mot kanterna.


Provsvaren på tumörerna visar


En är malign men borttagen med god marginal


En är benign MEN de har inte lyckats ta bort allt.


De har tagit prov på en lymfkörtel i närheten men den är ren.


Vet anser inte att vi ska operera igen i nuläget då den som delvis är kvar är benign och det såklart finns risker med att operera.


Jag hatar ju mig själv både för att jag lyckats välja en veterinärklinik som missat en del juvervävnad två gånger (men där jag bor finns det inte så många alternativ och kliniken har ganska gott rykte) och för att jag inte valde att operera i aug.


Jag älskar ju Tyra extremt mycket och kan inte tänka mig ett liv utan henne men jag vill inte att  hon ska plågas i onödan heller.


Det senaste dygnet har Tyra haft torr skrällhosta vid minst fyra tillfällen. Vid det första tillfället i natt varade det en timme. Vet tyckte inte att jag behövde åka in då hon låg ner, inte andades med magen och slemhinnorna var fina (tecken på att hon kunde andas obehindrat). Sedan har det varit något tillfälle på tio min resp fem min. Senaste tillfället gav jag lite rapsolja och det hjälpte. Vet sa att jag kunde avvakta  med besök. Hon sa att det kunde bero på ex trång luftstrupe (tror jag) men om det fortgår ska jag såklart åka in. Kennelhosta tror inte vet på för det borde varit intensivare. Jag ska använda sele istället för halsband. Vet tror inte att hostningarna  betyder att det är metastaser men det går ju inte att utesluta.


Givetvis kan vi även om hostan går över röntga lungorna om en tid igen för att se om förändringsrna blivit värre.


Tyra är ju liksom en knölhund och hennes kropp upplever jag gör knölar om den kan. Jag tror ju att den här godartade knölen kommer växa och ev utvecklas till en malign. Så därför vill jag på ett sätt kräva att de tar bort den. Samtidigt vill jag ju inte utsätta henne för mer psykisk och fysisk påfrestning än nödvändigt.


Hur hade ni gjort?


En annan fråga: Min syster är på mig jättemycket att jag ska skaffa en hund till för att nu lägger jag "alla ägg i samma korg" och Tyra är det i särklass viktigaste i mitt liv. Min syster oroar sig för att Tyra kanske inte kommer bli så väldigt gammal eftersom hon haft cancer två gånger vid fem och sju års ålder. Hon menar att jag behöver en hund till att älska om Tyra går bort och hon tror att om hon föreslår att jag ska skaffa en ny hund efteråt kommer hon få en stor fet käftsmäll. Det kan ligga något i det, eftersom jag älskar Tyra extremt mycket och hon är en once in a lifetime-hund, fantastisk och speciell på alla sätt.


Tyra är snart åtta år och även om hon är van att hälsa på andra hundar är hon inte van vid att ex ha hundar hemma hos sig eller umgås mer långvarigt (jag känner ingen med hund). Jag märker också på henne att hon gärna hälsar på andra hundar men sen är det liksom bra.


Hon är ju van vid att få massa uppmärksamhet av mig och massa gos och jag tror nog inte att hon hade varit bekväm med att bo med en annan hund.


Jag är också rädd att vår relation hade blivit mindre innerlig om jag hade en hund till.


Hur hade ni gjort?


Stort tack för att du läst så långt.


 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hårboll och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Skaffa Hund - Pudel   [8] 7 sep: Hugo. 7 sep: Hugo. Funderar på att skaffa hundlucka, tips?   [4] 3 sep: Havsfruen 6 sep: Lona Skaffa finsk lapphund?   [10] 1 jul: tant gredelin 26 aug: tant gredelin Skaffa hund och jobba heltid, funkar det?   [5] 5 mar: HjoJenny 6 mar: Voff 92 Tips och råd, kan jag skaffa hund nr2?   [1] 22 feb: Maria&Scilla 23 feb: Anneli **SNÄLLA NÅGON MED ERFARENHET AV JUVERTUMÖR?**   [5] 14 feb: anonym1 18 mar: anonym1 Erfarenheter skaffa en till hund?   [7] 16 dec: darkosbobbo 18 dec: darkosbobbo
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | American Staffordshire Terrier | Drever | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Norwichterrier | Pumi
© 1998-2020 Enfinia AB