Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 februari 2015 av Johannaheterjag1993 i skaffa hund (10 svar)
Behöver det egentligen vara svårt?

Jag och min sambo letar ny ras. (Främst jag) eftersom det är mest jag som är aktiv med hundarna och jag vill utbilda hunden till vårdhund. Jag är själv utbildad undersköterska och jag vill arbeta och förgylla både mina vårdtagares vardag, rehabilitering och min egen arbetsdag tillsammans med min trogna vän. För att inte glömma att hunden ska förgylla våran tillvaro i familjen.


Om ni inte riktigt vet vad vårdhund innebär kan nu läsa det här: http://www.vardhundskolan.se/vad-ar-en-vardhund


Jag behöver alltså hjälp. Finns hur många raser som helst att välja mellan. Och jag är så otroligt förtjust i massa olika raser som är vackra, har fördelar som jag tycker om. Men.. sen har de ju även nackdelar. Så klart.  Det har alla. Men jag tycker det är så otroligt svårt att överväga vilka fördelar som är bäst och vilka nackdelar jag absolut inte skulle klara av att leva med.


Till att börja med kan jag berätta att jag är enormt sugen på rasen kelpie. Varit jättelänge och varje gång jag letar efter någon annan ras som skulle passa bättre så faller det ändå alltid tillbaka på kelpie. Även om alla hitintills avrått mig.


Jag vill ha en ras som är lyhörd, lojal och öppensinnad. En tydlig på och av knapp.  Ska kunna slappna av. Tycka om att lära sig saker. Att tänka ut lösningen till belöning på egen hand. (Klickerträning).


 Jag vill ha en ras som gillar att vara aktiv men inte kräva att vi alltid alltid alltid måste göra något exakt varje dag. Det måste finnas dagar som endast är "vardag" då stall sysslor,  trädgård och renovering av huset står i centrum. Att hunden självfallet är med om dagarna med allt vad det innebär men att den finner sig i att inte bli tränad i spår, agility eller lydnad. Den ska inte klättra på väggarna för det. (Vi bor på gård så vi spenderar tiden mycket ute).


Jag är inte en person som vill ha de där vanligaste raserna som alla utbildar till vårdhund. T.ex. Golden.  Min far har golden så jag känner rasen. Underbara hundar men kanske inte exakt den rasen jag letar efter.


Finns det några andra som ni tänker på som jag missar helt i mitt letande? Jag vore tacksam över lite idéer. 


Den ska inte ha så stort jakten eftersom hundarna ofta följer med på ridturer lösa. 


Jag vet även att all lydnad och övrigt är träning saker men vissa raser har det närmre tillhands än andra. 


Tack på förhand 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Johannaheterjag1993 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Svårt komma till ro på natten , förstorad prostata   [4] 3 nov: melvin13 3 nov: melvin13 Hund i bilen vad gäller egentligen?   [5] 4 okt: mares 5 okt: Tova och Smilla Svart parasit (?) i hundens päls?   [1] 1 sep: Siggelino 1 sep: Lena och vildingarna Söker uppfödare av svart schäfer   [0] 2 mar: Silver_ Staffar skadade spädbarn svårt!   [15] 21 nov: hundöga återkomst 21 dec: Lona Svart bajs till ytan- magsår?   [3] 24 jun: Ford 26 jun: VildaVittra Nosework - hur är det egentligen?   [1] 18 jun: stinaahedstrom 19 jun: bes Svart bajs, flåsar   [5] 7 maj: poppsi 29 maj: username Svårt att bestämma mig i den oändliga rasdjungeln   [1] 29 mar: entillhundtack 8 maj: Voff 92 Om foder, till känslig hund, svårt val.   [0] 1 feb: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Chihuahua | Grand Danois | Tax | Dvärgpinscher
© 1998-2021 Enfinia AB