Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 februari 2015 av squeegerry i skaffa hund (3 svar)
Skaffa japansk spets som första hund?

Ja, som rubriken tyder på så är sambon(24 år) och jag(22 år) sugna på att skaffa vår första hund tillsammans. En jappe mer bestämt! Så jag vänder mig till er för att få svar på lite frågor!


Jag har tidigare haft en terrier när jag var i tonåren men vi fick honom när han var 8 år, d.v.s. det fanns inte så mycket "jobb" att göra till skillnad från om vi skulle fått honom som valp. Alltså har jag ingen erfarenhet med valpträning.


Det jag har läst om jappen är att det är en sällskaplig hund som är ganska aktiv (behöver ca 1-2 timmar aktivitet varje dag utöver rastningarna) men hemma så kan den koppla av och ta det lugnt, vilket är exakt det vi letar efter. 


Jag studerar på heltid och min sambo jobbar heltid. Min plan är då att jag tänkt ta hela sommaren för att träna och umgås med valpen men sen på hösten börjar ju skolan igen. Då tänkte jag att vi tar en långpromenad tidigt på morgonen, sen åker jag till skolan på en föreläsning, vid lunch kommer jag hem och går ut med honom en snabbis, sen tillbaka till skolan och sen kommer jag hem igen. Då går vi ut på en till långpromenad, sen även en kortpromenad på kvällen innan läggdags. På helgerna tänkte jag att vi kunde göra något roligare som agility t.ex. Men på vardagarna så betyder det att han kommer få vara själv ibland mellan föreläsningarna. Så som mitt schema ser ut nu har jag har ca 2 föreläsningar per dag som varar i 2 timmar/föreläsning. Det betyder att i värsta fall är han själv i 4 timmar sträck. Just nu har jag bara räknat med att bara jag går ut med honom men såklart kommer sambon också gå ut med honom (och vara hemma)när han har tid men hans jobbtider är lite oklara just nu. 


Sååå.. Mina frågor är om en jappe passar oss med tanke på tiderna/aktiviteten/personligheten? Och hur är de att ensamhetsträna? Är det någon med liknande situation som kan berätta lite om hur det fungerar (nödvändigtvis inte har just en jappe men någon annan hundras)? 


Tacksam för alla svar!


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om squeegerry och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin När klippa pälsras för första gången?   [2] 9 jul: Janna77 10 jul: -Aslan pwd- Första hunddejten :)   [4] 12 jun: Svea58 29 jun: Frallorforlife Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Vilka leksaker passar Tysk spets/ kleinvalp   [6] 9 apr: Aumandan 20 apr: Ayrin Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Skaffa Hund - Pudel   [8] 7 sep: Hugo. 7 sep: Hugo. Funderar på att skaffa hundlucka, tips?   [4] 3 sep: Havsfruen 6 sep: Lona Skaffa finsk lapphund?   [10] 1 jul: tant gredelin 26 aug: tant gredelin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dobermann | Dvärgpinscher | Schäfer | Chihuahua | Grand Danois | Cane Corso | Chinese Crested Dog
© 1998-2020 Enfinia AB