Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 februari 2015 av Therese75 i valpforum (7 svar)
Hämta valp vid 8 eller 11 veckor?

Hej


Vi har ett dilemma som jag skulle vilja ha er input på.


Vi ska resa bort 1 vecka när valpen är 10 veckor och kan inte ta med henne. Vi har två val:


Alternativ 1: Hämta hem vår valp när hon är 8 veckor, vara hemma med henne 2 veckor och sedan kommer en hundvakt som bor hos oss under veckan vi är bortresta. (Väldigt van med hundar, och hon är såklart i huset 24 timmar per dygn)


Alternativ 2. Valpen får vara kvar hon sin mamma tills hon blir 11 veckor. 


 


Det jag är orolig för i alternativ 1 är såklart att valpen ska få men för att vi reser bort 1 vecka så snabbt inpå att hon kommit till oss. Å andra sidan kommer hon och våra två katter få en hel vecka på sig att bekanta sig utan att vi andra i familjen är där. Det är ju skillnad på att det är 5 människor i huset och 1.


Det jag är orolig för i alternativ 2 är att det står överallt att vecka 8-12 är så viktiga i valpens liv och att allt som ska ske i hundens liv helst ska provas på under dessa veckor. Uppfödaren har många andra hundar att ta hand om och kommer inte kunna göra allt detta, utan valpen kommer mest hänga med sin mamma och en kullsyster. Hon har sagt att hon inte kommer att koppelträna eller rumsrensträna henne- vilket jag inte har ngt emot men jag är lite orolig att valpen inte kommer att få hänga tillräckligt med människor under sina 8-10 levnadsveckor att hon präglas på sin mamma och syster istället.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Therese75 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ögonfärg - fransk bulldogg 12 veckor   [1] 8 aug: Maxxi 8 aug: Gurkans Papillonvalpar nyfödd till 8 veckor   [1] 31 jul: Loves 1 aug: Gurkans Vad behöver jag veta om att hämta valp?   [5] 20 jul: Belina bus 27 sep: pipilotta Hämta vid 8 veckor eller 12 veckor?   [11] 4 maj: Amelia_watson 8 maj: Gurkans Hur mycket köttfärs till 3,5 veckor valpar?   [1] 28 apr: Double_a 29 apr: Gurkans Ingen Grundvaccinering vid 11 veckor   [9] 24 jul: Amelia_watson 25 jul: Gurkans Underbett valp 5 veckor   [3] 6 jul: Josefinelouise 15 jul: ellennd Ska på min första utställning om 1 veckor   [14] 28 maj: BullandBear 31 maj: Draghund 12 veckor nästan rumsren - men på fel ställe   [3] 18 maj: karfah 20 maj: karfah Bitande dvärgtax 12 veckor.   [4] 27 dec: Mannhem 27 dec: Mannhem
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Boxer | Shetland Sheepdog | Samojedhund | Cavalier King Charles Spaniel | Coton de Tuléar | Staffordshire Bullterrier
© 1998-2024 Enfinia AB