Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 februari 2015 av pönz i skaffa hund (4 svar)
Köpa en boxer som sällskap till min staffe??

Hej!


Jag har en staffekille på snart 2 år och börjar fundera mer och mer på att skaffa en kompis till honom. Jag älskar staffarnas personlighet och skulle absolut tänka mig en staffe till, men samtidigt har jag alltid i alla år suktat efter boxer. 


Jag vet inte varför, men jag har fått för mig att staffar och boxer är ganska lika till sättet, sådär "töntiga" och lekfulla, glada och energiska och som älskar människor. Jag skulle däremot inte ha något emot en hund som faktiskt kräver lite mer i motionsväg än vad en staffe gör och som gärna vill träna lite mer mentalt. Min staffe nöjer sig med vad sjutton som helst men är nästan lite lat ibland kan jag tänka. Han är inte jätteförtjust i långa promenader eller att jogga med mig i skogen tex utan vill hellre hänga på oss i familjeaktiviteter (vilket inte är fel... men jag skulle gärna ha en hund som är gladare i motion).


Jag undrar lite om boxer... De är ju stora och starka och så men kräver de EXTREMT mycket motion och arbete som tex en rottis eller schäfer? Eller är det mer "uppgift och motion på en högre nivå men ändå så man hinner med det utan att bara vara med hunden hela dagarna och inte hinner jobba"? (jag jobbar hemifrån med flexibelt jobb och har mycket tid till hunden/hundarna men hinner inte typ spåra och söka osv flera timmar om dagen)


Är boxrar svåra att hantera på något sätt? Nackdelar? En person som jag träffade sa att boxrar är dumma (osmarta), stämmer det? Jag är ju van vid den otroligt intelligenta och lättlärda staffen :-D


Hur funkar de med barn? Vi är en barnfamilj och staffar älskar ju barn så det funkar finfint men undrar hur det går med boxer. Hur är deras vaktinstinkt?


Och framför allt: tror ni att en staffehane och en boxerhane skulle passa bra ihop? (staffen är kastrerad)


Jättetacksam för svar på alla mina miljoner frågor!


 


(obs rubriken är dum, jag vill ju inte ha en hund till enbart för att staffen ska få sällskap, men klart att han skulle gilla en kompis men framför allt så vill VI ha många djur och hundar :-D )


Som medlem kan du här läsa lite kort info om pönz och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
bullmastiff/boxer hona på 5 friska år   [0] 14 jul: BaltzarS94 Erfarenhet av boxer?   [6] 13 dec: Lisa** 15 jan: majsan16 Hund som inte fäller och är lik Boxer i sinnet   [1] 29 sep: jennybaloo 30 sep: hundöga återkomst Boxer kennlar tips   [1] 10 jun: AnnaEbba 11 jun: Anneli Skillnaden mellan amstaff och staffe?   [21] 5 maj: sandra_77 19 maj: Voff 92 Hjälp med rasval (lydnad/sällskap)   [7] 19 jan: Gazal 20 jan: -Aslan pwd- Köpa ny hund som sällskap till min nuvarande?   [5] 5 jan: kajsakajsa 6 jan: Ayrin Tips och råd på bra staffe-uppfödare!   [3] 12 dec: MarielleAR 14 dec: HeyJess Överdrivet dreglande boxer   [4] 10 dec: RulleBulle 11 nov: steexi HD i stamen, Boxer.   [9] 9 okt: Surprice 11 okt: Hrímnir
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Amerikansk Cocker Spaniel | Dvärgpinscher | Grand Danois | Pudel | Leonberger | Lhasa Apso | Shih Tzu
© 1998-2020 Enfinia AB