Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 februari 2015 av rafiki i övriga hundfrågor (10 svar)
Konstig falukorv i skogen. Paranoid?

Var ute på en liten skogspromenad med min hund idag i Länsmansgården, Göteborg. Han viker av från gångvägen och går in i "skogen" (väldigt glest med träd just där då det är alldeles i skogsbrynet) ett par meter. Sen ser jag, till min förskräckelse, hur han lyfter huvudet från marken och tuggar på något. Rusar in efter honom och får ut det mesta, men han hinner svälja en bit.


Falukorv.


Någon har skurit ganska grova skivor falukorv och lagt i en liten prydlig hög i en liten grop bakom ett träd. Väldigt strategiskt och bra placerat för att det inte ska synas ifrån vägen men ändå ligga väldigt nära vägen, bara nån meter in.


Har ju hört och läst massa skräckhistorier om glykolförgiftat kött som läggs ut till hundar, så jag ringer veterinären som skrämmer upp mig rejält och tycker att jag ska komma in på en gång. Sagt och gjort, vi åker in och hunden får kräkas upp falukorven.


Har givetvis plockat upp korven också så att ingen annan hund äter utav det.


Men... hur gör jag nu? Jag vet ju inte om det är glykol på/i korven eller inte. OM det är det så känner jag ju att det borde anmälas. Men polisen som jag pratat med vägrar bry sig det minsta om jag inte får ett veterinärutlåtande om att det var glykol på korven, och veterinären brydde sig inte ens om att titta på korven som jag plockat upp och tagit med mig i en påse. De säger att de inte har möjlighet att kolla om det är glykol. När jag ringde veterinären tyckte de att det lät oerhört skumt och att jag skulle åka in genast, men väl hos veterinären, när kräkningen var klar, sa de bara att det kan vara en person som velat mata fåglarna eller vad som helst och att jag "borde släppa det" nu.


Är jag bara paranoid?


Har funderat på många olika anledningar till att korv skulle ligga utplacerad sådär.
Mata fåglarna? Nja, varför skulle man då gömma den bakom ett träd så nära stigen, i en så prydlig hög? Känns som att man bara häller ut det då.
Nån som övat sökning med sin hund? Nja, skulle det då verkligen ligga hela 10-15 tjocka bitar där då? Räcker det inte med färre?


Jag vet inte alls längre.. Ska jag bara släppa det? Men om det är någon som försöker förgifta hundar då? :S Vet att det finns folk som retar sig oerhört på att vissa släpper lös sina hundar där i skogen.


Jag har korvbitarna i en påse i kylen nu i hopp om att jag på nåt vis skulle få reda på om det är något giftigt på eller inte, men det ser mörkt ut då ingen verkar bry sig.


Varken jag eller min sambo tycker att det luktar något väldigt konstigt om dem. Falukorv luktar ju rätt starkt själv, vilket kanske döljer eventuell annan lukt. Dessutom, i de fall där jag läst att folk upptäckt glykol på lukten så har det mest rört sig om glykolförgiftat bröd, och det suger ju upp mycket mer än vad falukorv gör... Om falukorven har legat där ett tag kanske det inte heller dryper glykol om den även om den är förgiftad?


Det jag undrar är väl: Är jag bara paranoid, och borde jag bara släppa det? Finns det någon annan rimlig förklaring till att falukorven ligger där? Och om inte, hur gör jag för att få reda på om den är förgiftad med nåt när varken polis eller veterinär vill hjälpa till?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om rafiki och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden konstig efter narkos.   [4] 29 aug: AndreasEng 31 aug: Puddingpastejn Hund konstig inåtandning   [2] 27 aug: melvin13 27 aug: melvin13 Hon jagar cyklister i skogen   [3] 2 aug: gunnkarl 6 aug: Sezziyanen Hundben i skogen från dött djur   [1] 24 feb: Lillakiwi 24 feb: aenima Hjälp! Konstig utslag på min valp.   [1] 12 dec: Junosmatte 2 jan: SanCha mycket "konstig" hund- hjälp mig   [7] 31 jul: jenniesen01 1 aug: hundöga återkomst Tik konstig efter valpning   [8] 14 apr: marre 16 apr: marre Äldre hund beter sig konstig när valp kommer hem   [1] 22 jul: fridkullagatan 23 jul: Torparinnan Konstig bula/sår bakom hundens öra. HJÄLP!   [4] 28 apr: Beynoki 30 apr: Dog_training Halsband på lös hund i skogen?   [3] 22 mar: huka 23 mar: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Schäfer | Golden Retriever | Dobermann | Leonberger | Dalmatiner
© 1998-2021 Enfinia AB