Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 mars 2015 av Scherzi i foderforum (6 svar)
Vilse bland olika sorters torrfoder

Tycker aldrig det varit så svårt som nu. Mängder av olika torrfoder att välja bland och ändå hittar jag inget som riktigt tilltalar. Det har kommit så många nya sorter och en del av de "gamla", som jag hade koll på förut, har ändrat på sina recept så att de inte funkar för vår del.


Spannmålsfritt? Kallpressat, extruderat eller bakat? Skandinavisk, från övriga Europa eller från USA/Canada?


Efter att ha läst en artikel om hur mycket antibiotika som används ute i välden så känns det som om det varit en fördel att köpa foder med svenskt kött. Men frågan är om det finns något svenskt foder av s k premiumkvalité? Tycker det känns som om de svenska märkena inte riktigt hängt med i svängarna. Är det så eller är det förutfattade meningar? Går man över ån efter vatten? Finns det något bra svenskt torrfoder som kan mäta sig med de som ligger i topp på utländska "bedömningssiter", t ex dogfoodavisor och liknande.


Söker ett foder som inte innehåller lamm eller nöt och helst inte kyckling. Inte betfiber eller öljäst. Ris vet jag inte. Ska man vara försiktigt med det? Känns som om där inte blir så mycket kvar att välja bland.


Kan tycka när jag läser olika innehållsförteckningar att man kanske lurar sig. Tror att det innehåller mycket kött för att det står först men sedan är där ju ibland en hel harang av andra ingredienser efter. Ibland kan man utläsa hur många kolhydrater fodret innehåller men inte alltid. Och det kanske inte heller säger hela sanningen.


Vad väljer ni att kika på när ni väljer foder? Finns där några ingredienser som ni absolut inte vill ha med och varför?


Det blev ett långt inlägg och jag vet att vovvefolket inte är så aktivt längre. Men kul om någon hade velat svara.


 


 


 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Scherzi och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Torrfoder till finsk lapphund   [6] 8 dec: Kotan 9 dec: Kotan TORRFODER Åsikter!? - Doggy Professional Aktiv   [12] 15 jul: furmom 25 jul: pipilotta Hur blandar man olika sort av foder   [8] 2 jul: MartinA90 3 jul: Lona vilket torrfoder är bäst av dessa två?   [5] 4 feb: duende 5 feb: pipilotta vilket torrfoder är bäst?   [7] 31 jan: Bamselina 20 jul: Borzoi Tre hundra, olika flockledare?   [0] 30 dec: Humlan12 Tips på torrfoder övervikt   [5] 6 nov: z_z_kungen 13 dec: Michaelhh375 Torrfoder Cane Corso   [1] 1 nov: Canecorso 2 nov: Torparinnan Essential Nautical Living torrfoder till hund   [1] 9 okt: Michaelhh375 9 okt: Ayrin Hundimport via olika (seriösa) org   [0] 22 sep: bertil o dom andra
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Bearded Collie | Border Collie | Golden Retriever | Yorkshireterrier | Schapendoes
© 1998-2022 Enfinia AB