Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 mars 2015 av Tull i övriga hundfrågor
Re: Noskvalster sitter i bajset?

Jag har själv fått bevittna nu hur det kan smitta utan direktkontakt med annan hund. Vi har nyligen haft en noskvalsterhärva på hunddagiset där jag jobbar och en tid innan det bröt ut har inte mina hundar varit på plats och inte heller under tiden hundar haft kvalster. Sen har även inte mina hundar träffat vidare många dagishundar utan mina är för sig själva.


Ändå åkte mina på det nu. Jag gav de behandling nr 2 igår. Då har alltså jag troligen lyckats dra med mig hem på mina kläder, ändå har jag bytt kläder när jag kommit hem och varit noga med tvätt och vädring.


Veterinären vi haft kontakt med sa att ett kvalster kan leva upp till 4 veckor utanför hundens kropp vid varm och fuktig miljö.


Detta med bajset är att några i min närhet sagt att det smittar via bajset. Men frågan då, då må de mena att det är för att hundar luktar på det eller menar de att det sitter i själva avföringen. Jag har inte utvecklat frågan med dem utan kollar här om någon mer hört. :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Tull och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Eventuellt noskvalster el annat   [2] 14 apr: Filurpinnen 17 apr: Filurpinnen Noskvalster som ej behandlas   [4] 3 jan: Mobelle 4 jan: Lona Krampanfall men inte noskvalster   [3] 1 jan: MiaaF 1 jan: MiaaF Behandling Noskvalster   [2] 3 maj: nori 4 maj: Lona Larmet: Hund sitter fast under dansbana   [1] 9 okt: Vovven 9 okt: Hortensia Hund med irriterad nos, ej noskvalster!!!!!   [6] 15 maj: Ballare med vallare 2 aug: Hortensia Hunden panikslagen hela nyår, sitter fortfarande i   [8] 2 jan: Collie87 9 jan: Collie87 Noskvalster - Milbemax   [1] 28 dec: KlantradårMatte 30 dec: SanCha Noskvalster ca pris för medicin ?   [4] 27 jul: Ratata&Izzy 28 jul: Sigge Hur hårt sitter anlag i en ras?   [55] 3 jul: Qela 8 jul: Flatteligan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Rottweiler | Schäfer | Grand Danois | Pudel | Chihuahua | Dvärgpinscher
© 1998-2021 Enfinia AB