Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 mars 2015 av barkie i sjukdom & hälsa (7 svar)
Hund seg, trött.

Hej!
Ska förklara så kort som möjligt hur det ser ut lite!

Jag och sambo köpte hus, 2 hundar, varav ena bor hos mig nu när vi är separerade. På den tiden sprang dom å busa i trädgården och låg ute mycket osv. Det var för 2 år sen drygt.

Hunden i fråga, som bor hos mig, har haft sina hälsobekymmer. Han är sakätare, fått operera ut främmande föremål ur magen, skadat sig hittan och dattan, och får akut mag och tarminflamation.

Det var förra sommaren. Jag provade alla torrfoder som fanns, för han hade diarré i några månader och trots frenetisk kontakt med veterinär så sa dom att jag skulle avvakta då han åt och drack, och var hyggligt med.


I Juli så blev han segare och segare, och jag boka tid en tisdag. Samma morgon börja han spy, och skita säkert 20-30 ggr. 

Åkte till till evidensia istället, där han fick ligga inne i 2 dagar med dropp etc. Han gjorde i princip alla undersökningar, kontraströntgen, blodprover, ja, allt, och dom hitta inget fel på honom egentligen. Diagnosen var att han antagligen ätit något som satte igång magen, något jag inte håller med om. 

Då satsa jag alla mina kort på färskfoder, vom og hundemat. Det var i början av september. Sen dess har hans päls å ögon och allting varit top-notch. Han är sig själv, fint hull, och ja, är allmänt bra liksom. 

Jag var och gjorde en hälsoundersökning för 2 veckor sen, där dom fick ta alla prover som fanns typ, kände och klämde på alla leder, och kroppen. Allt var klockrent. 

Dagen efter han varit hos vet, så fick han diarré första gången sen den där ohyggliga sommaren. Den satt i en dag, gav han lite vit fisk och ris efter att ha fastat 24 h och sen vanligt foder och de var som vanligt. 
Han har också börjar dricka mycket vatten igen. Förr i tiden, så drack han alltid stora mängder, men drog ner på det iom färskfodret. Nu har han börjat dricka mycket igen senaste månaden, och de 2 senaste veckorna har han börjat bli seg. 

med seg menar jag att han inte alls är i form, alltså, entusiastisk och glad, och taggad på att gå ut eller leka eller så. Han bara är. Han äter som en galning, dricker och allt det där vanliga, men på promenaderna så är han liksom så SEG. 

Jag får liksom dra med honom och försöka peppa honom att "nu går vi". Han börjar liksom hässja lätt också, även om vi inte går så långt. Det är större delen av promenaden på morgon och dagar. Han har också börjat NOSA extremt mycket på ALLT, oerhört mycket mer än vanligt?

Men ser han en anka eller en katt eller hare så är han tillbaks i form och ska springa och jaga.  Kastar man bollar och pinnar så jävlar jagar han dom.
Han har också börjat halta när vi går på grus t.ex. Går man på gräs så är det som vanligt. Eller plan asfalt. Och ibland så slutar han med det också, det är såna här sjuka grejer. Han har inte ont när man klämmer, eller känner, eller nått. De verkar liksom inte HINDRA honom, så jag fattar inte varför dessa grejer uppkommer nu. Allt såg ju bra ut hos vetten, han dricker, äter, men det är som att när solen kommer fram så blir han helt apatisk och trött, och tappar massor.

På kvällarna är han i mycket bättre form, om än inte lika som vanligt. Han fyllde 6 iförrgår, och är en weimaran/dobermann-mix vad jag tror, och han är korthårig. 

Jag fattar liksom inte vad som är felet? Är det magen som håller på ballar ur igen? Förra sommaren när magen krascha tog de ju typ 2 månader av diarré till och från men nu verkar han vara jättefin i magen, och äter med gott humör etc. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om barkie och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund blivit trött   [3] 14 mar: melvin13 14 mar: Draghund Trött och flämtande hund   [0] 21 jun: Bosse12345 Trött och hängig valp   [4] 5 nov: hejsansvejsan 6 nov: hejsansvejsan Chihuahua i väska , trött på folk !   [4] 19 mar: mariaambrosia 6 sep: Bluebell Trött efter behandling med Fentanylplåster?   [4] 12 feb: Mirós matte 13 feb: Mirós matte Trött eller uttråkad?   [9] 4 dec: tallen 5 dec: Sezziyanen Biten på nos - nu snörvlar han och är trött   [12] 8 jun: vicpalm 14 jun: effinala Trött skadad blandras hane 7år   [5] 27 mar: lufsen 1 29 mar: -Aslan pwd- Morrar och är trött och hängig   [10] 24 okt: CharmaPeppi 29 mar: Voff 92 Trött och svullen valp   [1] 2 jun: Elliesson 2 jun: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Border Collie | Schäfer | Jack Russell Terrier | Siberian Husky | Chihuahua | Yorkshireterrier | Chinese Crested Dog
© 1998-2021 Enfinia AB