Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 mars 2015 av Hinia i skaffa hund
Re: Köpa en boxer som sällskap till min staffe??

Min morbror och moster har en boxer så jag talar utifrån det.


Zorro, som han heter, är jättetrevlig mot alla människor och har aldrig uppträtt aggressivt såvitt jag vet. Däremot hoppar han upp på folk, vilket ju kan vara obehagligt, men det är ju också en uppfostransfråga. Ganska viktigt att tänka på när det finns barn med i bilden, men överlag är han glad i barn och det är nog rätt generellt vad gäller boxrar.


Han är inte dum men ganska vimsig; har problem att koncentrera sig ibland. Fast han kan mycket väl "tänka själv" och kommer ständigt på nya knep för att obemärkt hoppa upp i möbler där han inte får vara - och spelar oskyldig när han blir påkommen. ;-) 


Han har tyvärr svårt för andra hundar, men jag tror det är en socialiseringsfråga då min morbror och moster bor ganska isolerat och Zorro inte har träffat andra hundar så jätteofta, men då du redan har en annan hund antar jag att det inte blir lika stora problem.


Zorro har ett rätt stort aktiveringsbehov (skulle säkert älska dina joggingrundor) men inte lika stort som den schäfer de hade förut. Men han älskar att vara med även när man inte "gör" något. Han trivs inte att vara själv. 


I vilket fall är han en underbar hund.


Som sagt, talar utifrån vad jag sett hos deras hund. Inte mycket personliga erfarenheter av boxer. Lycka till med valet! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hinia och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
bullmastiff/boxer hona på 5 friska år   [0] 14 jul: BaltzarS94 Erfarenhet av boxer?   [6] 13 dec: Lisa** 15 jan: majsan16 Hund som inte fäller och är lik Boxer i sinnet   [1] 29 sep: jennybaloo 30 sep: hundöga återkomst Boxer kennlar tips   [1] 10 jun: AnnaEbba 11 jun: Anneli Skillnaden mellan amstaff och staffe?   [21] 5 maj: sandra_77 19 maj: Voff 92 Hjälp med rasval (lydnad/sällskap)   [7] 19 jan: Gazal 20 jan: -Aslan pwd- Köpa ny hund som sällskap till min nuvarande?   [5] 5 jan: kajsakajsa 6 jan: Ayrin Tips och råd på bra staffe-uppfödare!   [3] 12 dec: MarielleAR 14 dec: HeyJess Överdrivet dreglande boxer   [4] 10 dec: RulleBulle 11 nov: steexi HD i stamen, Boxer.   [9] 9 okt: Surprice 11 okt: Hrímnir
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Leonberger | Golden Retriever | Schapendoes | Schäfer | Dvärgpinscher | Rottweiler | Cane Corso
© 1998-2020 Enfinia AB