Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 mars 2015 av stinat i skaffa hund
Re: Skaffa Whippet?

De skiljer förstås en del mellan individer, men min whippettik var ganska så vild som valp och unghund. Bet på det mesta, snodde skor och höll en levande ;) 


Men det är ju övergående! Nu är hon 1,5 år, för det mesta väldigt lugn och sover och vilar mycket, helst inbäddad i filtar. 
Kräver och vill ha mycket närhet! Alltid redo för gos och kramar. Vill helst ligga i famnen hela tiden. 
Jag skulle säga att man inte ska skaffa en whippet om man inte vill ha hunden i soffan och sängen...


Nu är hon alltså lugnare men hon får förstås fortfarande sina tokryck, ofta efter mat, då hon lägger sig upp och ner och beter sig allmänt skumt och låter som ett monster ;)


Skulle absolut säga att det är en bra ras för någon som inte haft vinthund. De är för de mesta enkla och anpassningsbara.


Generellt sätt också bra och enkla med andra hundar. Min bryr sig väldigt lite om andra när jag är och tränar på en hundklubb, men kan vid vissa hundmöten tycka att det är nödvändigt att skälla bli lite ivrig, men för det mesta helt obrydd, mkt beroende på hur den andra hunden beter sig. 


Hon har ganska dåligt tålamod, och gillar att berätta saker med rösten, om man är för seg eller inte lyssnar på henne ;) 


Min har ganska svårt att vara ensam, ganska osjälvständig och "mattegris".
Vet inte hur mycket det beror på mig och hur jag ensamhetstränat henne, men har försökt enligt de bra och rekommenderade sätten. 


Om jag tänker efter tror jag att hon kanske är ganska lik i sättet som en sheltie kan vara. Lite nervös ibland, reserverad mot främlingar och stojiga barn, men följsam och nyfiken. 


Sen är hon inte ett dugg rädd för smällare, raketer eller skott, *peppar peppar*, och andra högt låtande ljud eller sånt, vilket är väldigt skönt. 


Ett plus är ju att de inte direkt luktar hund, mycket enkel pälsvård och inget dregel. 

Att tänka på är väl att det självklara, att de har en jaktlust och inte helt självklart kan vara lösa. 
Jag har min lös väldigt ofta dock, men skannar hela tiden av omgivningen. Har tränat mycket följsamhet och inkallning med henne och tycker hon beter sig väldigt fint lös och håller sig nära, och håller hela tiden uppsikt på mig. 
Men vissa är ju mer självständiga och svåra, men att träna ordentligt på det är bra och en förutsättning om man vill kunna ha lös på passande platser. 

Sedan är de ju frusna. Så det går ju inte att stå ute och hänga stillastånde vid kallt väder med en whippet som står och balanserar på ett ben :p 
Har täcke på henne från högst ca +3 beroende på vädret och aktivitet. Kalla blåstar är inget whippetväder iaf :p 

Enligt mig - underbar ras! Så trevliga, älskvärda och enkla generellt sätt. Jag vill redan ha en till :) 

Nu blev det massor... Och det här är ju endast utifrån min erfarenhet, av min whippet. Det förklarar ju inte hur alla är, men iaf hur de kan vara :)
Fråga om du undrar något annat! :)

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om stinat och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
mjuktransportbur till whippet   [2] 1 maj: Alma Lindqvist 2 maj: Alma Lindqvist skaffa en schäfer   [6] 3 apr: Dimma 2 maj: AliceSven skaffa hund men kan ej enas om ras!   [5] 24 mar: Citronskalet 30 mar: Ayrin Whippet storlek   [1] 24 feb: Pioninen 25 feb: Gurkans Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Vilken sele har du till din Whippet?   [1] 25 okt: Rödluvan 28 okt: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Tax | Parson Russell Terrier | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Perro de Agua Espanol | Pekingese | Cairnterrier
© 1998-2023 Enfinia AB