Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 april 2015 av eddor i övriga hundfrågor (9 svar)
Blivit rädd för småljud, tips någon??

Tills han var knappt 5 år (han är nu 5,5) var min hund Eddie världens tryggaste, inte rädd för någonting och med ett fantastiskt stabilt psyke.


För drygt 6 månader sen började han plötsligt reagera konstigt på "gamla vanliga" ljud här hemma, till att börja med blev han nervös och orolig varje gång det blåste så att det ven utanför fönstren. Han blev vissa blåsiga dagar ordentligt uppstressad och gick runt och hässjade och la sig på udda ställen, bl a sov han i duschen flera gånger. Nu de senaste månaderna har han lagt till nya ljud till sina rädslor - framför allt små knäppande ljud som uppstår t ex när solen värmer upp huset så att det knäpper i vägg och tak, när kyltermostaten slår av och på eller till och med det lilla knäppet i glödlampan när den svalnar efter man har släckt den. Han blir inte panikslagen så att han låser sig, han är avledbar, men varje sådant litet knäpp resulterar i att han blir oroad och reser på sig, vandrar runt och har svårt att hitta någonstans att komma till ro. När vi är ute är han dock precis som vanligt; pigg och glad förutom att han ogärna vill gå tillbaka in i hemmet då han väl börjat förknippa detta med rädsla och obehag. Igår smälldes det påsksmällare jättehögt precis utanför och han brydde sig inte ett dugg men så fort kylen knäppte gick han och gömde sig. Fullständigt ologiskt för mig!


Vi har inte flyttat eller gjort några förändringar i övrigt och det finns inget samband till nivå av stimulering, han är lika känslig oavsett hur mycket eller lite han har aktiverats. Jag ignorerar ljuden och hans beteende då jag är rädd att annars förstärka rädslan. Vi har även provat att åka iväg och bo i annat hem några dagar för att se om det enbart är vårt hem som på något sätt betingat rädsla men inom några dagar, så fort han börjar känna sig hemma, börjar han reagera på små knäppande ljud igen. Jag har tänkt i banorna att det är något fysiskt fel, att han kanske har ont någonstans eftersom detta är ett nytt beteende i vuxen ålder. Vi har därför varit till veterinären och röntgat knän, höfter och rygg utan fynd, behandlat borrelia men utan någon förbättring av beteendet och gjort en ordentlig tandundersökning (inkl röntgen av tandrötter) utan att finna några tecken på sjukdom/smärta.


Jag börjar bli desperat och behöver hjälp med detta, det är fruktansvärt jobbigt att se honom sån här, med ett ständigt stresspåslag och obehag kopplat till hemmet som borde vara hans trygga plats! Har någon varit med om eller hört talas om något liknande? Har någon några idéer eller tips på vad jag skulle kunna göra för att få honom att komma över detta? Tacksam för alla tips!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om eddor och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund blivit trött   [3] 14 mar: melvin13 14 mar: Draghund Lugn hund blivit aggressiv vid hundmöte   [6] 2 feb: Ossiander 4 feb: Ossiander Värdena blivit sämre, början till slutet...   [6] 14 okt: Sofie & Zsandor 15 okt: STB Hjälp! Min hund har blivit aggressiv...   [13] 18 mar: Snigelmille 23 mar: Snigelmille Nu har husse också blivit sugen på en hund till!   [3] 7 sep: abbe83 8 sep: Jennie&Märta Min hund har blivit biten, hjälp!   [9] 26 apr: Sebastian 30 jul: Alf Lagotto har blivit "lite" för beskyddande   [5] 5 dec: ollehelgesson 5 dec: Teddies matte Råd om hundar när jag blivit sjuk!   [1] 30 nov: popmosho48 30 nov: Tornvinga Ni vet när man blivit av med sin hund...   [9] 1 sep: Foxan1977 2 sep: Foxan1977 kan ju undra hur dessa mixar har blivit(och blir)   [29] 18 aug: Tabula rasa 23 aug: Hortensia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Siberian Husky | Cocker Spaniel | Rottweiler | Yorkshireterrier | Berner Sennenhund
© 1998-2021 Enfinia AB