Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 april 2015 av Lona i lydnadsforum
Re: Ändra ägare / trycka ner i rang?

Hur reagerar du när han morrar? I vilka situationer morrar han och vad har hänt när han "löser" situationen med att ta till bett?


Jag vet att det finns olika uppfattningar om det här men som jag ser det - och som modern etologiforskning tyder på - så innebär morrande "jag litar inte på dig, håll dig på avstånd".


Om man då tillrättavisar hunden, genom att fya den, ta tag fysiskt i den eller att spruta vatten på den, så har man bevisat just det för hunden - man är opålitlig. Det här eskalerar lätt och man hamnar i en ond cirkel och i en konflikt där vissa hundar tar till tänderna - vilket enligt hundens sätt att se är en normal reaktion.


Det gäller att dels bygga förtroende i vardagen, alltså INTE i de här låsta situationerna, och dels att försöka undvika att hamna i konflikt.


OM ni ändå hamnar i en "morrsituation" så försök lösa den genom att avleda hunden eller på ett vänligt och uppmuntrande sätt be den göra något annat.


Till exempel: hunden ligger i soffan där du vill sitta. I stället för att då strängt säga till hunden att hoppa ner eller rent av handgripligen försöka fösa ner den så locka ner den på golvet, eventuellt med en godbit. Och BERÖM när hunden gör rätt! Även om det inte blir helt som du tänkt så belöna minsta ansats till rätt beteende från hundens sida.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Orolig ägare nack/muskel/ryggskada?   [2] 9 jan: Daniel_S 9 jan: Daniel_S Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Utmanar han andra hundar?   [3] 9 maj: Hallojan 18 maj: Mira och Esther 13 veckors valp rädd för andra hundar   [5] 8 maj: Nyblivenägare 10 maj: Ayrin Hund vaktar mig konstant mot andra hemma !   [6] 25 feb: bruno123 9 maj: KristinaB Egna och andras korrigeringar   [5] 25 nov: NorrNorr 28 nov: Ayrin Tik som blir "tilltryckt" av andra hundar   [6] 30 okt: Myrina 18 feb: Mira och Esther Hundplats när vi andra äter   [2] 23 feb: Jooocke 24 feb: Jooocke När andra hundar skäller på min hund   [7] 6 aug: Sanmatte 31 okt: pipilotta Hur gör jag min hund trygg med andra?   [2] 19 jul: Humlan12 19 jul: Humlan12
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Labrador Retriever | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB