Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 april 2015 av Madde88 i övriga hundfrågor (13 svar)
De slåss.. Men varför? vad kan man göra?

Varning för lång text


Vi har problem hemma och riktar nu ett sista försök att få hjälp här.


Jag flyttade in till min svärmor 2012. 2013 köpte jag och pojkvännen sen en valp. Hon blev som en skugga på mig och alla var nöjda med det hon älskade sin husse men brydda sig inte så mycket om övriga i hushållet.
I svärmors familj bodde där redan 3 hundar 2 hanar och 1 tik. Ena hanen Ville och tiken Kesan fyller 9 i år och den andra hanen Diamond fyller 4 (om jag minns rätt) och våran lille kom sist Illis som fyller 2.


I December hände det endel i vårt hushåll och min hunds husse flyttade utomlands och kommer tillbaka först i maj. Från slutet på november till 19 december passade jag dessutom en hane som var med illis hela tiden, Kesan gillade inte denna hanen av någon anledning och vi hade dem åtdelade så mycket som möjligt. Korta stunder där vi hade 100 koll hela tiden var de inga probelm, Men på promenaderna var de spännt.
Efter detta så började först Kesan löpa och illis gick in i någon form av mellan löp. Över jul så åkte jag iväg till släktingar och tog med mig illis och sen vi kom tillbaka har tikarna inte kunnat hålla sams alls. Först gissade vi på att illis var skendräktig för första gången (de passade i tiden) så för att alla hormoner och sånt skulle gå ur dem så bodde jag och den yngre tiken på annan ort under 1½ månad ungefär.


Idag kom vi tillbaka med inga löp i närheten eller någonting som kan förklara de.


De första kesan gjorde när hon såg illis var att börja morra och visa tänderna och det tog inte många minuter innan illis svarade med samma medel.


Kan det vara för att Husse flyttade och de rörde till sig i deras flock/ar som de börjar bråka med varandra?
eller har det något med rang att göra?


Illis är en vek hund överlag och lägger sig alltid och har alltid gjort fram tills nu när hon av någon anledning svarar tillbaka mot kesan. Men så vitt jag kan säga är det bara precis kesan hon svarar emot annars är det så fort någon hund spänner ögonen i henne så sänker hon svansen och huvudet och kommer bort till mig eller försöker gå och gömma sig


Den äldre är mer kaxig och väljer hellre kamp än att ge sig. Efter vad svärmor förklarat så när hon skaffade Kesan så hade hon redan en annan hund och då började då bråka om vem som skulle vara ledare. Men den äldre hunden då gav sig med tiden och levde inte särskilt långt efter det.


Kesan och illis har alltså bott tillsammans hela illis liv utan att de har bråkat.


Under januari har de varit några få smågräl mellan dem när svärmor varit bortrest och kommer hem eller när den yngsta i familjen ska gå ut med alla hundarna själv. Kan lägga till att den yngsta i familjen är 19 år så det är inget barn de handlar om och de har alltid tidigare gått bra att gå ut med alla själv tillsammans. Det var första grälet de hade när den yngsta skulle gå ut med dem och därefter har vi aldrig gått ut med dem ensamma. De var dessutom i koppel så de kom inte åt varandra men här blev det på allvar att de skulle skada varandra.


Men det har eskalerat kraftigt att de inte ens kan se varandra utan att försöka ge sig på varandra. Vem som startar är svårt att avgöra alla gånger men oftast upplever vi det som att de startas av den äldre.


Vi har köpt munkorgar till dem för säkerhets skull för de gånger det finns en liten risk att de skulle kunna mötas. Men i längden går det ju inte ha två hundar som vill ta livet av varandra under samma tak...


Vi fick ett tips av en bekant att sätta på dem munkorgar så de inte kan skada varandra och låta dem "slåss" tills de tröttar ut varandra tills en ger sig och så har man löst rangordningen. Men funkar det verkligen? eller gör det bara saken värre?


Jag gillar inte själva tanken och har aldrig riktigt tänkt i rang termer men svärmor med familj tänker så. O jag har inga bra svar eller tankar om varför annars de vill slåss. Men om de skulle lösa problemet är de ju en relativ bra lösning att eftersom munkorgarna hindrar dem från att skada varandra. Men jag är inte säker på att de skulle lösa våra problem.


Vi står här helt rådvilda om vad vi ska göra för att lösa detta.


Det handlar alltså om en Keeshond på 9 år och en storpudel som 2. De fyller 9 respektive 2 i Juni. Så den yngre har ju både storlek och vikt på sin sida. Men ingen av oss tror att den äldre kommer ge upp ledande rang för den yngre.


Några idéer som kan hjälpa oss lösa detta på något sätt?
Kan man ens lösa de? eller det är att flytta så snabbt som möjligt som gäller?
Just nu är illis osäker på att använda nedanvåningen..


Någon smart människa som har några tankar eller erfarenheter om det här?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Madde88 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Varför fortsätter min hane markera?   [1] 3 maj: lottafloffen 4 maj: Draghund Varför väljer vissa att köpa smugglade hundar?   [9] 22 feb: Deli 23 feb: Deli Våran hund har börjat göra ifrån sig inne. Varför?   [1] 25 jan: Finskspetsss 25 jan: aenima Varför är det alltid värst när hundar dödar vilt?   [9] 1 jul: EKMK 5 jul: Hortensia Varför skaffade du pitbull/amstaff?   [29] 13 jun: Lojsie85 3 jan: Hortensia 10 årig setter urinerar när hon är ensam, varför?   [2] 5 nov: Irländsksätter 7 nov: Lena och vildingarna Varför man som IDIOT EJ skall skaffa en hund   [16] 21 sep: bertil o dom andra 24 mar: Ayrin varför postas inlägg som jag raderat   [2] 30 aug: lillflingis 3 sep: lillflingis Min hund äter almblad varför?   [2] 1 jun: Ezther 4 jun: Lahji Gazzi Varför blir hunden lugn av mitt adrenalinpåslag   [6] 14 maj: syteryster 4 aug: Bluebell
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever | Staffordshire Bullterrier | Chihuahua | Labrador Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB