Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 april 2015 av neabjorkk i skaffa hund (3 svar)
Skaffa en lapsk vallhund eller hund i stort sett?

Hejsan! 
Jag är en tretton årig tjej som går i sjunde klass och är väldigt hund intresserad.
Just nu har både jag och min familj pratat om att skaffa hund (ungefär) nästa år.
Jag bor i två lägenheter nära skog (två eftersom föräldrarna är skilda, men jag bor mest hos min mamma).
Min skola börjar och slutar sisådär kl. 08.00 till 14.00.
Som sagt är jag intresserad på att skaffa en hund, jag är en hyfsat aktiv människa som skulle kunna tänka mig att gå ut med min framtida hund till ställen som stranden (i närheten) för att bada, hundpark (i närheten) och skog nära oss.
Om jag får en hund skulle jag kunna erbjuda den 1 timme (och kanske 30 min, om jag har tid) promenad max totalt per dag med bland annat lydnadsträning varje kväll och större aktivering på helger.
Jag har aldrig haft hund innan men jag har varit hundvakt till två hundar många gånger (en dvärgschnauzer och en malteser, båda tikar) enda sen de var valpar.


Om jag skulle skaffa hund har jag ingen aning vilken ras som skulle passa mig, själv gillar jag mellanstora hundar. Just nu är jag väldigt intresserad i lapsk vallhund, men har hört att de är väldigt motionskrävande.


Jag vill gärna ha en hund som gillar att röra på sig men jag vill inte att den börjar "klättra" på väggarna om det är så att jag blir sjuk en dag och att den får kanske lite mindre promenad än vanligt.
Min bror är inte allergisk men kan vara lite små känslig mot hår på djur. Alla hundar fäller, det vet jag. Jag kan tänka mig att borsta mycket och har tiden för det.
Vad jag har hört/läst om lapsk vallhund är att de är läraktig, lugn, arbetsvillig hund som kräver en viss mycket motion men att de ska fortfarande ha förmågan att ta det lugnt, stämmer det?
Dessutom vill jag påminna om att jag är borta i några timmar till skolan, vi kommer eventuellt kanske skriva in den på hunddagis eller kanske hitta en dagmatte eller så får vi lära den att vara själv.
Jag gillar både lapphundar och vallhundar, jag tycker alla de sorterna är sjukt söta men lapsk vallhund (tror jag) passade mig mest, eller vad tycker ni?
Behöver verkligen hjälp av alla hund ägare!!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om neabjorkk och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Vågar man skaffa en Border collie?   [9] 27 mar: Ayrin 6 apr: Ayrin skaffa en schäfer   [7] 3 apr: Dimma 16 feb: Mira och Esther skaffa hund men kan ej enas om ras!   [5] 24 mar: Citronskalet 30 mar: Ayrin Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse Belgisk vallhund - 7 år   [4] 28 aug: majsan16 5 okt: majsan16 Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Fransk Bulldogg | Dvärgpinscher | Schäfer | Rottweiler | Boxer | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB