Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 april 2015 av stinat i övriga hundfrågor (0 svar)
Galoppera längre sträckor med drag? (skidåkning)

Halloj!

Åkt endel skidor med min whippet i vinter och det har främst skett i ett tempo där hon travar i relativt raskt tempo, men med endel kortare galoppsträckor där jag kunnat komma upp i den farten. Vid dessa tillfällen har hon sprungit bredvid mig och inte dragit. 


Har på senare åkt på ett annat ställe var det är mer folk och då i syfte att hon ska testa dra mig på skidorna, men jag stakar ju på själv då också. 
Hon blev överraskat taggad av att se andra åka iväg på skidor och (efter uppvärming) fick hon dra på en 2 km sträcka och oj, fort gick det!
Men det var ju i full snabb galopp och jag undrar om det är dåligt på något vis? Har läst endel om att galopp sliter på hunden och har stor skaderisk osv, men om hunden är uppvärmd och i vältränad form med bra kondition, är det okej då eller hur bör man bygga upp hundens galopputhållighet? 
Kan jag fortsätta med detta för att än mer förbättra hennes kondition och öka sträckan efterhand eller hur ska jag tänka? Vad är skillnaden på att träna i snabb trav och galopp, alltså ger de olika saker typ?

Tack på förhand om någon orkar svara! :) Hälsningar Stina 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om stinat och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
När det inte går längre   [3] 26 mar: Petersth 29 mar: Ayrin Inte roligt att ha hund längre   [3] 2 nov: Puddingpastejn 3 nov: Puddingpastejn går det inte att byta namn längre?   [2] 29 apr: Carita 30 apr: Ayrin Banminth finns inte längre?   [1] 15 okt: daisu 15 okt: Lona Tänka på när man ska passa en hund längre tid.   [3] 2 mar: awoww 3 mar: Krokodilen orkar inte med detta beteene längre   [4] 4 jul: rottiswoman 6 jul: Scherzi Frågor ang att passa en hund en längre period.   [6] 28 maj: bjo0ork 10 jun: Linnea.B penny vill inte gå ut med husse längre   [1] 14 mar: panis 14 mar: Kalla Inga toktrådar längre?? /NT   [2] 25 jul: Jippie Stenfilur 25 jul: Träsktrollet Min åsikt som hundägare, räknas den inte längre?   [37] 20 jun: Hrímnir 25 jun: Hrímnir
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Pudel | Labrador Retriever | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier
© 1998-2022 Enfinia AB