Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 april 2015 av hannipan i sjukdom & hälsa (8 svar)
Sjukt djur. Tankar om avlivning..

Jag behöver hjälp. Jag känner mig helt villrådig. Min två-åriga cavalier har fått epilepsi. Det är nu gjort en hjärnröntgen som inte visar på några tumörer. Han är också röntgad över buken och de kunde inte se något.


Han äter Pexion sedan flera veckor tillbaka, vi har höjt dosen en gång men han har ändå fått anfall. Han får 200mg morgon och kväll.


Jag har aldrig haft en sjuk hund och jag vet inte längre hur jag ska tänka. Anfallen är hemska även om de går över snabbt med stesolid. Han är dock extra trött i 1-2 dagar. Han är klart medicinpåverkad. Han är trött och slö (trots behandling i flera veckor) och inte med i blicken på samma sätt som innan. Han kommer inte alltid och hälsar när man kommer hem och han sover galet mycket. MEN han är ju världens finaste och gosigaste och han är praktiskt taget sig själv på promenaderna.


Rent egoistiskt har detta gjort det svårare för mig. Jag blev nyligen lämnad och står nu själv med mina två hundar. Från att tidigare kunnat ta med dem överallt känns det plötsligt mycket svårare då han under sina anfall får panik, fradgar och kissar ner sig. Jag känner mig också mer låst till hemmet då han fått ett anfall när jag inte var hemma och det vill jag aldrig vara med om igen. Det känns också jobbigt att lämna bort honom till någon annan att passa honom eftersom jag helst inte vill att de ska lämna honom, ha konstant koll (de vet ju inte hur anfallen börjar) samt oro från mig om de vet hur de ska göra med hans mediciner och sådär om det händer.


Jag tycker det är sjukt svårt. När jag försöker se det positivt så ser jag ju honom när han är frisk och inte haft anfall på ett tag, då är han ju nästan som vanligt och jag kan ju tänka att jag får prioritera om mitt liv. Men om jag ser det negativt så har det blivit en stor begränsning för oss båda. Det är svårt ekonomiskt också, snart uppe i 20.000 kr redan.. Men hur skulle jag kunna ta beslut om avlivning? Det är ju min bebis :(


Jättetacksam för era tankar och reflektioner. Hur ska jag tänka? Kan jag tänka på något annat sätt? Vad hade ni gjort tror ni?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om hannipan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser Råd kring avlivning   [10] 14 apr: Olivia Lagotto 21 apr: Olivia Lagotto Tankar om Furry Friends - nytt hundfoder   [13] 7 maj: Buddhathebud 9 maj: aenima Avlivning eller inte?   [2] 16 dec: stinaahedstrom 20 dec: Torparinnan Hjälp!Avlivning pga stress?   [9] 14 dec: missies 7 mar: Voff 92 Oense om avlivning   [4] 15 okt: Jag-67 16 okt: bes Tankar kring: Hundfoder Granngården Premium   [2] 2 sep: Paniiik 6 sep: pipilotta Avlivning cancer   [0] 27 mar: mariaambrosia Tankar kring att skaffa en ny hund   [7] 28 feb: Hibiscus 8 mar: traktorn sjukt orolig!!! juvertumör?   [5] 5 feb: Zid 5 feb: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dogo Argentino | Dobermann | Schäfer | Jack Russell Terrier | Dansk/Svensk Gårdshund | Rottweiler | Siberian Husky
© 1998-2024 Enfinia AB