Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 april 2015 av Minnzan i sjukdom & hälsa
Re: Sjukt djur. Tankar om avlivning..

Tråkigt att läsa det du skriver! Jag förstår att det är jättejobbigt.

Jag har också en hund som ofta är sjuk, dels i en massa små åkommor som han drar på sig men även tyngre sjukdommar som allergi som han får daglig medicinering mot samt en spruta en gång i månaden. Min hund är bara 2 år men vi har varit till helvetet och tillbaka på den tiden, han har i princip aldrig varit helt frisk under denna tid. Aldrig varit utan mediciner. Så jag har också gått i den tankegången med att låta honom få somna in för hans eget bästa. 

Men det jag har kommit fram till, hittills, är att det bra väger över det dåliga. Och då försöker jag att verkligen inte vara självisk och se det från "min sida" utan jag försöker känna av på min hund när det är dåligt hur han är och vilken skala det ligger på, samt hur bra det är och sedan har jag ofta kontakt med veterinär om dessa frågor och fått bekräftat av dem att han har ett värdigt liv. 

Det är ju mest jag som påverkas skulle jag tro, tidsmässigt och ekonomiskt. En sjuk hund tar mycket tid, jag har VAB:at med honom otroligt mycket och har haft en period när jag var hemma med honom i 3 månader (!) samt kostnaderna för alla veterinärbesök. Han är en dyr historia :) Så det klart, det är ju något att fundera på. Orkar man? För det klart det också påverkar hundens liv och i början funderade jag på att överlåta honom till någon som hade tiden och orken, för jag blev så fruktansvärt grinig och "dålig matte" med jobb, sjuk hund och alla andra bestyr.

Mina bästa tips: vad är bäst för hunden? Hur blir hunden efter en längre tids medicinering? Vad säger veterinärerna? Hur påverkar det dig, hur orkar du med? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Minnzan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser Råd kring avlivning   [10] 14 apr: Olivia Lagotto 21 apr: Olivia Lagotto Tankar om Furry Friends - nytt hundfoder   [13] 7 maj: Buddhathebud 9 maj: aenima Avlivning eller inte?   [2] 16 dec: stinaahedstrom 20 dec: Torparinnan Hjälp!Avlivning pga stress?   [9] 14 dec: missies 7 mar: Voff 92 Oense om avlivning   [4] 15 okt: Jag-67 16 okt: bes Tankar kring: Hundfoder Granngården Premium   [2] 2 sep: Paniiik 6 sep: pipilotta Avlivning cancer   [0] 27 mar: mariaambrosia Tankar kring att skaffa en ny hund   [7] 28 feb: Hibiscus 8 mar: traktorn sjukt orolig!!! juvertumör?   [5] 5 feb: Zid 5 feb: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Border Collie | Chinese Crested Dog | Schäfer
© 1998-2023 Enfinia AB