Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 april 2015 av Smulans i valpforum (5 svar)
Hur tidigt tillrättvisa valp?

Hej!

Fick i helgen hem världens gosigaste lilla valp som nu är 8 veckor gammal :)  Han är jätte snäll och söt FÖRUTOM när han får sina galenhetsattacker på kvällen eller på morgonen, oftast innan han somnar eller när han är uppe i varv.


Han springer omkring som en galning och hugger i allt han ser. Har försökt lugna honom/distrahera honom med godis men det är så gott som omöjligt. Tar ogärna honom i min famn tills han är still eftersom jag inte vill att han ska känna att mina händer är nåt han ogillar. Har försökt ignorera detta beteende och gå bort till ett annat rum och syssla med nåt annat.


Men nu har han börjat hugga tag i mina byxbuntar och då kan jag inte gå iväg och bara ignorera honom. Detsamma gäller när vi är ute på gården med honom då börjar han bita i sitt koppel och dra för fullt. Brukar i dessa situationer även bara vända ryggen bort men det hjälper inte heller så bra.


Någon som har tips på vad man kan göra?? Skulle ogärna börja säga nej till honom eftersom han bara har varit hemma hos oss ett par dagar och vill så långt det går att han ska förknippa mej med något positivt. Har funderat att skaffa en vattenflaska som jag kan spruta på honom men vet inte om detta är för tidigt att göra eller fräckt?? Ett annat alternativ som jag funderat på är att sätta in honom i hans eget rum tills han lugnar ner sig. Har en babygrind till rummet och då skulle jag såklart sitta direkt utanför så att han ser mig. Men vet inte heller ifall han blir bara mera galen då!?


Har också funderat på ifall har får dessa attacker eftersom jag aktiverat honom för lite/för mycket eller kanske han inte fått springa av sig tillräckligt mycke!? Är hemma hela dagarna med honom för tillfället men försöker att syssla med eget ganska mycket emellanåt så att han också har tid att utforska hemmet på egen hand lite.


Jätte tacksam för alla svar om någon har erfarenhet av detta!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Smulans och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Är det för tidigt att ta med valp på middag?   [4] 28 jul: Emmastog 30 jul: Draghund bichon frise 7 mån väcker mig tidigt   [6] 12 apr: blanca79 27 apr: Voff 92 Spår/sökkurs vid 6 månaders ålder - för tidigt?   [4] 17 aug: sophie86 20 aug: sophie86 Kan man börja tävla för tidigt? (Lydnad)   [7] 23 sep: FiddeWH 24 sep: KlantradårMatte Malteser dräktig alldeles för tidigt   [14] 25 apr: drywall 28 apr: Hrímnir för tidigt att skaffa ny valp?   [3] 13 apr: z_Robiban 13 apr: Sara Schnauzermatte Viktigt att försäkra hundvalpen tidigt   [4] 10 mar: Vovven 11 mar: snuzer Hur tidigt kollar ni efter hane, om ni ska avla på   [6] 10 feb: Iglon 11 feb: Gurkans Fördelar/Nackdelar med att röntga tidigt/sent   [10] 5 feb: my flatcoats 12 feb: my flatcoats Tidigt upptäckt livmoderinflammation - framtid?   [16] 24 jan: Zirap 25 jan: Zirap
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dvärgpinscher | Schäfer | Jack Russell Terrier | Finsk Stövare | Border Collie | Chihuahua | Boxer
© 1998-2022 Enfinia AB