Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 maj 2015 av pissemiss i valpforum
Det där är ju fullständigt normala valpbeteenden

och något man får stå ut med när man skaffar valp.


Att bitas är för valpar ett naturligt beteende. Dels bits dom för att det kliar i tänderna (precis som hos barn) och dels biter dom för att undersöka omvärlden (också det något som barn gör). Förutom dessa två orsaker så leker valpar, till skillnad från barn, genom att bitas. Om man studerar en valpkull så går det ganska brutalt till. Problemet är att valpen inte förstår att vi människor är ömtåligare eftersom vi inte har någon päls.


Precis som man inte skulle komma på tanken att bestraffa ett barn för att det biter i ett finger man håller fram bör man inte bestraffa valpen när den utför sitt naturliga beteende.


Se till att valpen har andra saker att tugga på och se till att alla i hushållet har en skinnbit eller något annat i fickan som ni kan ta fram och låta hunden leka med i stället för era fötter.


Lär in ett nej men gör det i andra situationer. Först när hunden förstår vad nej betyder (d.v.s. avbryt det du håller på med) så kan du använda det i dessa situationer.


Att ta till en vattenspruta på en liten 8 veckors valp är direkt olämpligt enligt mig.


Valpen är 8 veckor och du har precis fått hem den. Det är den här första tiden ni ska skapa en relation med varandra och den relationen bör ju bygga på trygghet och tillit, inte obehag.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om pissemiss och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Är det för tidigt att ta med valp på middag?   [4] 28 jul: Emmastog 30 jul: Draghund bichon frise 7 mån väcker mig tidigt   [6] 12 apr: blanca79 27 apr: Voff 92 Spår/sökkurs vid 6 månaders ålder - för tidigt?   [4] 17 aug: sophie86 20 aug: sophie86 Kan man börja tävla för tidigt? (Lydnad)   [7] 23 sep: FiddeWH 24 sep: KlantradårMatte Malteser dräktig alldeles för tidigt   [14] 25 apr: drywall 28 apr: Hrímnir för tidigt att skaffa ny valp?   [3] 13 apr: z_Robiban 13 apr: Sara Schnauzermatte Viktigt att försäkra hundvalpen tidigt   [4] 10 mar: Vovven 11 mar: snuzer Hur tidigt kollar ni efter hane, om ni ska avla på   [6] 10 feb: Iglon 11 feb: Gurkans Fördelar/Nackdelar med att röntga tidigt/sent   [10] 5 feb: my flatcoats 12 feb: my flatcoats Tidigt upptäckt livmoderinflammation - framtid?   [16] 24 jan: Zirap 25 jan: Zirap
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Golden Retriever | Grand Danois | Leonberger | Jack Russell Terrier | Pudel
© 1998-2023 Enfinia AB