Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 maj 2015 av Sandra15 i valpforum (11 svar)
Hjälp, lugnande råd?


Hej!


Vi tog hem vår valp i fredags en väldigt trygg och aktiv kille. Han är alltså bara 8 v.  Han verkar inte sakna sina syskon. Han har dock en del hyss för sig som:


Biter i koppel


Biter HÅRT i oss


Äter lite småsten


Äter fimpar


Äter maskrosor


Vi hinner alltid plocka ut det Och förstår att det inte är bra om han äter fimpar och grus men vet någon här om en och annan maskros gör något?


Han biter på soffan och oss och gnager på saker när han gör det puttar jag till honom med två fingrar i bröstkorgen, inte hårt, men hårdare än en "klapp" och säger NEJ! Berömmer sedan när han slutar , går fint i kopplet eller slutar direkt när man tittar på honom eller bara behöver säga nej.


Är han för ung för att börja korrigera? Är jag för stressad? Borde han få hålla på en vecka? Vet inte om jag är för tuff här.


Jag har bara haft vuxna hundar, hela mitt liv eftersom vi tagit hand om omplaceringar, detta är min första egna hund. Jag förstår först NU att jag kunde läsa mina hundar, inte att jag kan läsa alla hundar.


Jag är så himla orolig för jag vet inte om jag borde kunna läsa honom? Hur lång tid borde det ta innan jag kan läsa honom?


Har en såhär liten valp rutiner? Vi skriver ner när han vart ute vad han gjort då och tiden om han råkar kissa inne. Är det till någon nytta? När kan man se rutiner i en valps beteende, även om den inte är helt rumsren. Det kanske inte går alls? 


Snälla hjälp mig jag måste så himla dåligt eftersom jag inte vet om jag är elak mot honom, känner mig elak när jag inte lyckas lösa hans behov. Känner mig elak eftersom jag inte kan läsa honom bara upplever honom som jobbig. Hjälp.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sandra15 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser Valp HATAR att vara ute, snälla hjälp!!   [12] 28 apr: Nyblivenägare 17 sep: Neeten
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Pudel | Dobermann | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB