Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 maj 2015 av Sandra15 i valpforum (11 svar)
Hjälp, lugnande råd?


Hej!


Vi tog hem vår valp i fredags en väldigt trygg och aktiv kille. Han är alltså bara 8 v.  Han verkar inte sakna sina syskon. Han har dock en del hyss för sig som:


Biter i koppel


Biter HÅRT i oss


Äter lite småsten


Äter fimpar


Äter maskrosor


Vi hinner alltid plocka ut det Och förstår att det inte är bra om han äter fimpar och grus men vet någon här om en och annan maskros gör något?


Han biter på soffan och oss och gnager på saker när han gör det puttar jag till honom med två fingrar i bröstkorgen, inte hårt, men hårdare än en "klapp" och säger NEJ! Berömmer sedan när han slutar , går fint i kopplet eller slutar direkt när man tittar på honom eller bara behöver säga nej.


Är han för ung för att börja korrigera? Är jag för stressad? Borde han få hålla på en vecka? Vet inte om jag är för tuff här.


Jag har bara haft vuxna hundar, hela mitt liv eftersom vi tagit hand om omplaceringar, detta är min första egna hund. Jag förstår först NU att jag kunde läsa mina hundar, inte att jag kan läsa alla hundar.


Jag är så himla orolig för jag vet inte om jag borde kunna läsa honom? Hur lång tid borde det ta innan jag kan läsa honom?


Har en såhär liten valp rutiner? Vi skriver ner när han vart ute vad han gjort då och tiden om han råkar kissa inne. Är det till någon nytta? När kan man se rutiner i en valps beteende, även om den inte är helt rumsren. Det kanske inte går alls? 


Snälla hjälp mig jag måste så himla dåligt eftersom jag inte vet om jag är elak mot honom, känner mig elak när jag inte lyckas lösa hans behov. Känner mig elak eftersom jag inte kan läsa honom bara upplever honom som jobbig. Hjälp.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sandra15 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin Snälla hjälp mig! Hur ska jag tänka?   [13] 30 sep: Doggsan 1 okt: Anneli Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Rumsren nattetid, men ej dagtid - hjälp   [2] 19 jul: waleus87 19 jul: aenima Hjälp vår Scooby:(   [1] 3 jun: Mrcorona 3 jun: Mrcorona Hjälp stressad löptik   [1] 17 apr: XXIIXX 17 apr: pipilotta Ocd valp hjälp!!   [9] 11 feb: Vavva123 16 feb: Gurkans Hjälp med tips till en väldigt bitig valp   [2] 28 jan: Linne789 29 jan: Morgonpigg hjälp med råd till en tokig hund.   [2] 27 jan: Bamselina 2 feb: Öjenmia Hjälp - hundmöten!   [2] 26 jan: XXIIXX 16 feb: Draghund
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Shetland Sheepdog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Golden Retriever | Chihuahua | Nova Scotia Duck Tolling Retriever
© 1998-2022 Enfinia AB