Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
7 juni 2015 av maltezia i övriga hundfrågor (18 svar)
Stort problem! Bajsar i vatten

Hej alla,


Jag är ny här och hoppas få hjälp med ett stort problem. Har en rottweilertik (Rocca) som nu är inne på sin 5:e sommar. För 3 år sedan kom hon på att det var härligt att bajsa i vatten. Jag är väldigt hundvan och har flera hundar. Jobbar med hundarna för att leta tryffel. Även Rocca jobbar 6-8 timmar/arbetsdag. Allt är bekymmersfritt och hon är otroligt lydig. En stor personlighet som är väldigt lekfull och älskar alla, både människor och hundar. Vi bor i Italien o hon går lös nere på piazzan mm.


MEN hon bajsar när hon badar! Detta är inget litet problem och jag hoppas på goda råd!! Hon älskar att bada men får hon banne mig inte följa med en gång till. Otroligt jobbigt och pinsamt när hon sätter sig i vattnet o uträttar sina behov. Roccas normala rutiner är att hon under morgonpromenaden bajsar två gånger och sedan inte mer förrän nästa morgon. Det är precis som att hon kommit på att det är superskönt att bajsa under vatten. Så fort vi kommer till havet lr en sjö slår hon sig ner i vattnet med rumpan under vattennivå o kroppen över.


Jag har under längre perioder provat med
Att låta henne bada en stund, gå promenad, bada, promenera... Utan resultat.
Markera ilsket att det inte är ok. Först med röst o utstrålning sedan att kasta en sten på henne vilket hon tyckte var skitkul. Alltså inget resultat.
Hållit henne under sträng bevakning. Halvbra resultat. Med lina på har jag dragit iväg henne men skadan är då redan skedd lr fortsätter under inhalning.
Styra det med mattider, Utan resultat.


Vad kan jag göra!!! Varför gör hon det? Hon älskar stranden men nu får hon banne mig inte följa med dit mer om hon inte slutar med detta.


Tillägg: Rocca är resvan o bajsar t om på uppmaning. Innan vi flyger lr när vi pausar under bilresa genom Europa säger jag åt henne "Gå o bajsa" och klämmer fram det lite förnärmat eftersom det inte är dags. Ungefär som när man uppmanar ungar under resa. Har inte hjälpt att jag "tjatat" fram bajsandet innan bad. Fast det är gjort lyckas hon klämma ut lite till i vattnet.


Någon som varit med om samma sak? Vad har ni gjort? Vad kan jag prova mer? Alla råd mottages tacksamt! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om maltezia och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp bajsar bara i trädgården   [1] 21 mar: Petiten 21 mar: Starcastle Hounds Bajsar inne då och då - varför?   [7] 7 mar: Ellan 17 mar: Mira och Esther Bajsar i soffan   [3] 5 nov: ElinRo 14 dec: Svea58 Valp bajsar sällan   [1] 26 mar: Humlan12 26 mar: Lona Kissar och bajsar inne   [1] 13 jan: Eunuck 14 jan: Ayrin Hund som bajsar och kissar inne på natten   [5] 20 dec: Bamse206 23 dec: Ayrin Hunden bajsar inomhus....   [3] 11 dec: Anny10 14 dec: Svea58 Väntar eller gå när hunden bajsar   [3] 9 dec: Karl XII:s hund 11 dec: Ayrin valp som inte lyfter på tassarna + vatten problem   [13] 17 mar: Nattisleo 29 maj: Lona Vill inte dricka vatten   [8] 26 jan: JamieJoe 27 jan: JamieJoe
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Chihuahua | Rottweiler | Pudel | Dobermann | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB