Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 juni 2015 av Ruccola i övriga hundfrågor (2 svar)
Klädvårdsrulle till krypande fästingar.

Jag såg i en reklamtidning för villaägare ett tips att använda en sådan klibbig klädvårdsrulle på hundpälsen för att få bort fästingar och kryp som inte satt sig fast. Vi testade på labradoren Mållan i helgen. Nu har Mållan i och för sig fått Bravecto, som förhoppningvis ska vara effektivt, men vi var på besök i fästinginfekterat område så vi tog med klädrullen. Jodå, klibbet fångade mycket riktigt upp tre kravlande fästingar och ett antal oidentiferade småkryp. Mycket hundhår fastnade också... Vårt värdpar som har korthåriga stövare provade också klädrullen och där var fångsten större. Sju krypande fästingar på den ena hunden och elva!!! på den andra. Så visst funkar rullen. Och inte alls så mycket hår från stövarna som från labben. Är man långpromenad ska man nog stanna ett par gånger för klibb-borstning så att otygen inte hunner bita sig fast.


Vi lämnade kvar rullen hos stövarna -  som har fästinghalsband - för husse och matte var rätt belåtna med resultatet. Inget fästingmedel är ju hundraprocentigt säkert, så klibbet är en välkommen extra försäkring.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ruccola och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vårdagjämning, fästingar....   [3] 20 mar: pipilotta 21 mar: pipilotta Söker skogsområde med lite fästingar   [2] 15 jul: syteryster 15 jul: z_FlisansMatte Tips på att förebygga och ta bort fästingar   [5] 21 jun: EnSånDär 22 jul: pipilotta Fästingar på g igen!   [1] 23 nov: Ingrid W 23 nov: Sezziyanen Tips på att minska de "krypande" fästingarna   [4] 21 jun: vazz 3 aug: cattus Vilket B-vitaminpreparat mot fästingar?   [2] 1 jun: Samojeden 1 jun: Lona Naturligt medel mot fästingar   [6] 25 maj: lindsey80 23 jul: Feliciaaw Hemska fästingar   [5] 18 apr: averylovelyday 18 apr: Megawatt Ogillar fästingar lavendel, tro?   [4] 31 jul: Hortensia 2 aug: Hortensia tablett mot fästingar   [11] 14 jun: z_z_kungen 14 mar: LoneWolf
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Grand Danois | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Dobermann | Tax
© 1998-2024 Enfinia AB