Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 juni 2015 av sophie86 i valpforum (1 svar)
Tips - biter/nafsar i byxbenet/benet vid valpfnatt

Hej!


Tänkte höra här om någon har tips på hur vi kan lära vår valp Ascot att sluta bita i byxbenet/benet. Att valpar ”bits” är självklart fullkomligt normalt; allt ska ju stoppas i munnen för att utforskas (maskar, sniglar – varför inte :P) och sen kliar ju tänderna. Det allmänna bitandet har blivit bättre, jag går ständigt med en leksak eller godis i fickan haha.


Men, jag skulle vilja ha lite tips för just den situationen när han nafsar i byxbenet/benet vilket endast sker när han får valpfnatt. Efter att ha rusat runt ett kort varv så brukar han komma farandes och bita en på baksidan av smalbenet eller i byxbenet. Helt normalt för en valp som har valpfnatt men nafsandet/bittandet gör oftast riktigt ont… Efter att vi noterade detta beteende har vi gjort så att när han får valpfnatt så står vi antingen stilla eller lungnt fortsätter med det vi höll på med, dvs. vi undviker att röra oss snabbt samt när han biter i byxbenet/benet stelnar vi till och ignorerar honom. Jag brukar även ”tjuta” till när han biter/nafsar i benen; både då det faktiskt gör ont men också för att få honom att sluta. Oftast brukar Ascot efter att han har nafsat till springa vidare men ibland stannar han upp och kolla på en med bus i blicken (för att uppmuntra en till lekt troligen). I den mån han stannar till så brukar han fara iväg sekunden senare när vi inte hörsammar hans lek. Har även försökt att lungt berömma i de fall han stannar upp (dvs. säpper) och kollar på mig men.. 


Har någon något bättre sätt än ovan på att få en valp att sluta bita/nafsa i benen? Ingen av våra tidigare hundar har gjort något liknande så jag har lite hjärntorka på bra sätt att få honom att förstå att han inte ska göra så. Eller är det bara att fortsätta som vi för?


Kan det vara en idé att snabbt ta en leksak i handen och hålla fram den när han kommer farandes? Kan nämnas att igår när han fick fnatt körde han en kombination; först rusade han fram två gånger och ”bet” i baksidan av benet och sen sprang han som en kanonkula in mellan/på mina ben. Gjorde rätt så ont, Ascot var dock helt obrydd över ”krocken” den tokstollen :).


Tacksam för tips :)


/Sophie 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om sophie86 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hund som hoppar och biter i armarna   [5] 7 feb: Belina bus 9 feb: Belina bus Valp som nafsar vid matbordet   [3] 15 sep: Lundgrens 15 sep: Ayrin Tik biter sina nya valpar efterkejsarsnitt   [2] 3 apr: Double_a 6 apr: Ayrin Japansk akita som hoppar och biter   [9] 1 dec: akitainu 1 feb: Mira och Esther Utfall och nafsar när någon slutar klia eller ska   [2] 18 sep: Minivovven 20 sep: aenima Valp som nafsar i byxben, skor, strumpor.   [2] 3 dec: Laban76 4 dec: Gurkans Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Mina föräldrars pudel valp biter dem.   [5] 9 sep: Villetycke 10 sep: Gurkans Hunden biter barnens kompisar   [9] 31 aug: Sussie78 14 sep: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Staffordshire Bullterrier | Shetland Sheepdog | Jämthund | Siberian Husky | Chihuahua | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB