Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 juli 2015 av leali i skaffa hund (0 svar)
Välja hundras (vit herde, eurasier, finsk lappe?)

Hej! Jag har som många andra frågor om vilken hundras som skulle kunna passa mig och min sambo. 


Jag vill ha en anpassningsbar hund som klarar att ena veckan få mycket stimulans både fysiskt och psykiskt för att kunna vila mer en annan vecka. Jag vet inte exakt vad jag vill göra med hunden utan planerar att prova det mesta tills vi (jag och hunden) tillsammans hittar rätt. Kan tänka mig sök, agility, rallylydnad osv eller att börja med det hunden är avlad för om det så är vallning eller apport. Min sambo är mycket för långa vardagspromenader och jag är mycket för att träna så vi kommer nog ta lite olika ansvar. 


Hunden kommer alltså att kunna få mycket stimulans men bör inte gå under av att ta det lugnare några dagar.


För mig är det viktigt att ha en sammarbetsvillig hund som är alert och kan läsa av mig bra. 


Ibland har jag tänkt att vi borde skaffa en sällskapshund för att ta det säkta före det osäkra men det är ingen som jag riktigt har fastnat för när jag har träffat dem. Min sambo vill dessutom ha en mellanstor till stor hund.


Raser som jag har kollat på är:


- Vit herdehund (vet att man måste vara noga med att välja uppfödare när det gäller denna hund. Har redan koll på en med stabila linjer. Kräver den för mkt?)


- Eurasier (är rädd att den inte är riktigt är så alert som jag tänker mig och har träffad både underbara och väldigt skygga individer)


-Finsk lapphund (är rädd att det kommer behövas mkt jobb för att träna bort skall)


- Japansk spets (den enda hund i mindre format som min sambo kan tänka sig).


Vi kommer att skaffa småbarn inom några år. Vi kommer att kunna vara hemma mkt i många år framöver, har backup med släktingar och vänner som kan passa dessutom. Vi bor i lägenhet i en stad med uteplats och nära till skog. 


Slutligen efter detta långa inlägg, tips på hur man kan träffa hundra från olika raser utöver att hälsa på uppfödare? Tack i förhand för svar!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om leali och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp mig hitta rätt hundras!   [4] 31 jul: nellyj 2 aug: Puddingpastejn Hjälp att välja första hund   [4] 2 maj: Kattisb 3 maj: Kattisb Finsk Lapphund Kennel   [6] 30 apr: SmilesGB 6 maj: Ayrin Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin Boktips inför valpköp (eurasier)   [3] 14 dec: almida 25 dec: Pommes Mandolin Flyga med finsk lapphund   [0] 3 dec: theakarlsson Skaffa finsk lapphund?   [10] 1 jul: tant gredelin 26 aug: tant gredelin Att få valp men inte välja ut en!   [7] 12 jun: Magnoliadog 13 jun: Ayrin aktionsradie finsk lapphund   [1] 10 maj: dragontear 10 maj: Ayrin Vad för hundras?   [1] 28 apr: Emmagz 29 apr: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Grand Danois | Boxer | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Border Collie | Rottweiler | Chihuahua
© 1998-2020 Enfinia AB