Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 juli 2015 av Hemi i övriga hundfrågor (3 svar)
Hur ska man hantera stressen?

Hej!


Jo det är så att vi har en finsk lapphundshane på snart 4 år. Han är en helt fantasktisk hund. Lyssnar bra, väldigt lugn och älskar alla. Han är verkligen våra drömars hund.  Vi har alltid tänkt att vi vill ha en till hund men inte kännt att vi orkar en valp just nu. Då fick vi plötsligt reda på att våran hunds bror (kullsyskon) skulle omplaceras och vi såg chansen att få ännu en drömhund.


Vi åkte då och träffade honom i ett hägn och han verkade va en trevlig prick. Dock mycket mer energi än våran kille. Vi fick information om att han inte gick att ha lös, inte gillade att åka bil och att omplaceringen berodde på att han var svartsjuk på deras 5 månaders bebis. Detta visade sig genom att han ofta drog sig undan och att han försökte få uppmärksamhet genom att sätta sig emellan barnet och ägaren. 


Vi bestämde oss för att ge detta ett försök. Så vi åkte för att hämta honom. I bilen märkte vi att bilåkning gjorde honom väldigt stressad. Han skakade och flåsade mycket och tog inget godis (ÄLSKAR godis annars). Väl framme var han väldigt stressad en bra stund. Vi gick en promenad till ett hägn där han fick träffa våran hund igen. Där var det bara lukta som var intressant ganska länge sedan lekte dom lite och sedan gick vi hem. Han gnydde och gnällde en del men tyckte ändå att efter några timmar började han slappna av mer och mer. 


Nu har det gått 4 dagar (inte mycket jag vet:)) och vi ser en hel del tecken på stress. Han gnyr fortfarande en del, han juckar på våran hund, han drar mycket i koppel på promenaderna (dock är han väldigt alert så han lyssnar ganska bra på tillrättavisningarna). Han stressar lätt upp sig över lag men emellan stressen har han ganska lätt att slappna av.


Det ser inte så farligt ut när man skriver upp det så här, men eftersom vi har honom på prov nu så är det mycket tankar som går genom huvudet . Så tänker att det kan vara skönt att höra om era erfarenheter och tankar. Det som gör mig osäker är att jag inte har någon erfarenhet av stressade hundar så det är det jag har lite frågor om.


Hur länge kan flyttstressen hålla i sig? (när jag pratade med ägaren om att jag upplever honom stressig och undrade om hon upplevt hans stress så sa hon att det nog berodde på flytten för i vanliga fall är han kolugn)


Går det få bort stress och hur ska man hantera stressen t.ex. juckandet?


Alla tips och ideer mottages tacksamt! 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hemi och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Få valp att slappna av + hantera frustration   [6] 18 maj: HurricaneHarrysMatte 19 maj: Halvtand Hur hantera lösa hundar?!   [21] 24 jan: Lisenn 10 feb: Bamze&Pajas Hur hantera dominant hund?   [6] 3 okt: moaelvira 5 okt: Malin med Ella Era bästa tips för att hantera skendräktighet   [6] 27 apr: Puddingpastejn 27 apr: Lona Hjälp, hur ska jag hantera min hund?   [20] 16 feb: IGU 22 mar: Lona Hantera energiöverskott vid koppelvila   [2] 5 maj: Juni 6 maj: Vanna Hur hantera min hunds oönskade beteenden?   [10] 9 okt: Maria&Scilla 24 jan: Lisenn Varför ha en hund som du inte kan hantera???   [44] 30 aug: -tjejligan- 19 sep: Obelix Hantera folk som vill klappa- HUR?   [34] 13 aug: DeniseSwärd 14 aug: Kalla Hundar ska ge dömda tillit och lära de hantera k..   [5] 24 mar: MånaDisa 24 mar: Visslan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Golden Retriever | Dobermann | Pudel | Chinese Crested Dog | Labrador Retriever | Grand Danois
© 1998-2023 Enfinia AB