Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 juli 2015 av Molavi i övriga hundfrågor (4 svar)
Avundsjuk hund?

Jag behöver hjälp med ett problem som har blivit värre med tiden.


Jag har en pojke, terrier-shihtzu-papillon blandning på 1 år och 4 månader. Okasterad om det säger något. Hur som helst, han är en duktigt hund på flera sätt men på den senaste tiden har han visat stora tendsener av avundsjuka. 


1. Han får utfall på om andra hundar kommer för nära mig eller någon annan han håller kär. Hade en kompis hund hemma tillsammans med min, och när min pappa kom hem från jobbet så gick båda hundarna för att hälsa. Så fort min pappa sträcka över för att hälsa på kompisens hund så gick min hund till attack mot den andra hunden och lyckades nafsa honom på nosen. Han fick en utskällning på direkten då. Annars fungerar de hundarna jätte fint ihop, även fast båda är okastrerade hanhundar. 


En annan gång stod jag och prata med en annan hundägare medan våra hundar hälsade fint på varandra. Sen kom en granne som alltid brukar hälsa på min hund fram och min hund (hapo) rusade till henne. När den andra hunden kom för att hälsa så fick hapo utfall på den. Klockan var kanske 6 på morgonen och jag blev i chock, eftersom jag hade aldrig sett han bete sig så. 


2. När jag är på promenad med min kompis hund och Hapo, så får inga hundar Hapo inte känner hälsa på min kompis hund. Jag har testat alla möjliga sätt, att stå vid sidan, att lyfta upp honom, att lägga ner honom, muta med godis, men han blir galen och skäller oavbrutet så länge min kompis hund hälsar på en annan hund. 


 


Några tips hur jag tränar bort avundsjukan? Han är min första hund så allting är nytt för mig. Jag vill gärna att han inte ska vara så beskyddande för jag vill gärna ha en till hund i framtiden.

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Molavi och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
2 hundar men tikes är lite avundsjuk   [3] 25 maj: BullandBear 28 maj: BullandBear avundsjuk cavalier   [8] 19 jan: evillinda74 19 jan: Kalla Blir du avundsjuk på de som har mer pengar än dig?   [16] 7 dec: Hårboll 8 dec: gasto Min tik verkar lite avundsjuk...   [2] 8 jul: Linnea83 9 jul: traktorn Avundsjuk terrier tik...   [11] 24 sep: Emma & Patrik 25 sep: Emma & Patrik Avundsjuk tik.. Vad ska man göra?   [3] 9 apr: Emma & Patrik 10 apr: Morrhoppan Avundsjuk på de som har trygga hundar bundna   [16] 1 jul: Maria Segedi 2 jul: Maria Segedi avundsjuk eller varför gör han så   [2] 3 jan: viggos 4 jan: viggos Avundsjuk valpdam .   [5] 5 feb: sessanwrang 5 feb: sessanwrang gnällig? är det samma sak som avundsjuk?   [9] 14 dec: Jenny&Bullarna 14 dec: Reservhjulet
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Tax | Boxer | Dobermann | Shetland Sheepdog
© 1998-2023 Enfinia AB