Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
25 juli 2015 av mmmkebab i övriga hundfrågor (0 svar)
Är hunden svartsjuk + dåligt morgonhumör?

Hej,


Vi har två små blandrashundar, vi kan kalla dem Skruven och Muttern. Skruven blir lätt irriterad när man tar i honom omkring när de är omkring varandra. Om båda är i soffan t.ex. och jag greppar tag lite runt midjan på den Skruven så börjar han morra åt Muttern, och släpper man inte Skruven då så kommer morrandet öka från bägge hållen och ibland sluta med att de flyger ihop.


Ett annat exempel är när vi kommer hem, båda blir superglada men Skruven verkar inte veta riktigt vad han styr med, han morrar och hoppar om vartannat och tar ALLTID en sko och springer runt med i käften morrandes. Och sätter man sig ner och börjar gosa med båda samtidigt så börjar han morra mot Muttern. 


Att lyfta upp Skruven framför Muttern är ett big no no. Samma sak där, en trigger.


Ännu ett exempel är sängen. De brukar ofta sova i skilda sängar, och om Muttern kommer till min säng på morgonen och Skruven ligger under täcket och blir väckt så börjar han morra massor och det slutar ofta med att det rycker ihop. Att försöka sära på dem när de börjat morra på varandra är också en trigger och så fort man försöker lyfta bort någon av dem så triggas bråket. Sover de dock ihop hela natten så morrar inte Skruven något på morgonen även om Muttern springer iväg en stund för att sedan krypa ner i sängen igen.

Nu kanske det låter som att de jämt bråkar, så är dock inte fallet, var ca två veckor sedan de flög ihop senast, för att vi försöker undvika att trigga beteendet så gott det går, men det är väldigt tråkigt när man knappt kan ta på Skruven framför Muttern utan att Skruven börjar morra och inta något typ av vaktbeteende?

Även fast det är Skruven som jämt börjar så är det Muttern som är "boss". Skruven ligger ofta på rygg och blir ofta tyst om Muttern "ryter ifrån".


I övrigt är de bästa polare, leker massor, sover ihop på dagarna, plågar katten ihop, ja de är som ler och långhalm förutom ovan nämnda situationer.


Någon som vet vad Skruvens morriga beteende kan bero på, och hur man kan göra för att det ska bli bättre?

EDIT: Båda är hanar, Muttern är 1.5 år och Skruven nyligen fyllda ett. Skruven är kastrerad sedan två månader tillbaka (problemet har blivit bättre sen kastreringen, förut rök de ihop varje dag).


Som medlem kan du här läsa lite kort info om mmmkebab och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
När kan hunden bli gravid?   [3] 13 sep: Fogelmark 13 sep: Fogelmark Ratad av hunden   [4] 11 sep: mydog 16 sep: Sezziyanen Hunden konstig efter narkos.   [4] 29 aug: AndreasEng 31 aug: Puddingpastejn Hunden skäller på balkongen   [6] 14 aug: annalena654 15 aug: Sezziyanen Någon här som minns Yanna med hunden Diddi fr 2010   [1] 18 jul: yanna 18 jul: Ayrin Hunden med tratt...   [3] 7 maj: pipilotta 19 maj: Halvtand Hunden gnyr och verkar störas av något baktill   [2] 7 mar: Matrix 8 mar: Torparinnan När ni jobbar hunden   [2] 8 feb: Dimma 10 feb: Ayrin Hunden Wilma dog av nyårssmällarna   [1] 4 jan: mojji 24 jul: Frallorforlife Hunden är svartsjuk på min pojkvän   [1] 27 nov: Anika 27 nov: Svea58
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Jack Russell Terrier | Schäfer | Curly Coated Retriever | Rottweiler | Cocker Spaniel | Dvärgpinscher
© 1998-2020 Enfinia AB