Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 augusti 2015 av Satmara i övriga hundfrågor
Re: Skvallerträning? /nt

Vad är det som inte har funkat med skvallerträning och hur länge har du testat det?


Jag har haft flera omplaceringar varav alla har haft problem med just hundmöten. Man får gå som en radar och skanna av omgivningen för att kunna vara förutseende. 

Rottisen jag har nu, kunde balla ur på i princip vad som helst och när som helst.. Oftast är det när hunden "går i sin egen värld" på promenaden, alltså när man bara går och låter hunden sniffa osv i sin egen takt.
Där har jag fått börja köra små oregelbundna lydnadspass/kontaktövningar med dunderbelöning under promenaderna. Så att hunden tycker att jag är mycket roligare än omgivningen.
 
Så fort hunden ser en annan hund så drar jag fram dunderbelöning (bollen) och går åt motsatt håll. När jag känner att min hund är mer fokuserad på mig än på den andra hunden, så vänder jag tillbaka och gör likadant igen -belönar och vänder om så fort hunden ser den andra hunden.

Känner jag att min hund är helt med mig och inte spänner sig mot den andra hunden, så genomför jag mötet. Annars väljer jag en annan väg för att undvika att få ett misslyckat möte.
Går det inte att ta en annan väg så försöker jag att hålla ett sådant långt avstånd som möjligt och helst gå i en båge förbi den mötande hunden, medans jag kräver att min hund ska hålla kontakt med mig.
Oftast fungerar möten bättre om hunden har en uppgift att fokusera på.

Nu efter ett år så gör min hund utfall typ 1/100ggr. När jag fick henne var det 100/100ggr.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Satmara och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp som skäller inne   [3] 27 aug: Belina bus 29 aug: aenima Skäller på tomten   [4] 8 mar: Mira och Esther 13 mar: Ayrin Osäker hund gör utfall och är vaktig   [7] 26 feb: Zicka 17 mar: Mira och Esther Vuxen hund skäller på valp!!   [4] 27 dec: _martina 29 dec: _martina Utfall och nafsar när någon slutar klia eller ska   [2] 18 sep: Minivovven 20 sep: aenima 7 mån valp - Skäller och morrar på allt   [3] 30 jun: Nalix 4 jul: Dimma Hund skäller vid hundmöten   [8] 23 feb: Cole 24 feb: aenima Hjälp - hundmöten!   [2] 26 jan: XXIIXX 16 feb: Draghund Äldre hund gör utfall mot ny valp   [7] 24 nov: zallysmatte 25 nov: zallysmatte Hjälp med valp som skäller på katter   [2] 19 nov: KristinaB 22 nov: Anneli
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2023 Enfinia AB