Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 augusti 2015 av Satmara i övriga hundfrågor
Re: Skvallerträning? /nt

Vad är det som inte har funkat med skvallerträning och hur länge har du testat det?


Jag har haft flera omplaceringar varav alla har haft problem med just hundmöten. Man får gå som en radar och skanna av omgivningen för att kunna vara förutseende. 

Rottisen jag har nu, kunde balla ur på i princip vad som helst och när som helst.. Oftast är det när hunden "går i sin egen värld" på promenaden, alltså när man bara går och låter hunden sniffa osv i sin egen takt.
Där har jag fått börja köra små oregelbundna lydnadspass/kontaktövningar med dunderbelöning under promenaderna. Så att hunden tycker att jag är mycket roligare än omgivningen.
 
Så fort hunden ser en annan hund så drar jag fram dunderbelöning (bollen) och går åt motsatt håll. När jag känner att min hund är mer fokuserad på mig än på den andra hunden, så vänder jag tillbaka och gör likadant igen -belönar och vänder om så fort hunden ser den andra hunden.

Känner jag att min hund är helt med mig och inte spänner sig mot den andra hunden, så genomför jag mötet. Annars väljer jag en annan väg för att undvika att få ett misslyckat möte.
Går det inte att ta en annan väg så försöker jag att hålla ett sådant långt avstånd som möjligt och helst gå i en båge förbi den mötande hunden, medans jag kräver att min hund ska hålla kontakt med mig.
Oftast fungerar möten bättre om hunden har en uppgift att fokusera på.

Nu efter ett år så gör min hund utfall typ 1/100ggr. När jag fick henne var det 100/100ggr.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Satmara och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
När andra hundar skäller på min hund   [5] 6 aug: Sanmatte 11 aug: Sanmatte Uppjagad/Skäller vid hälsning   [4] 14 jul: Juwel34 11 aug: Sanmatte Valp som gör utfall mot bilar   [4] 26 apr: Marie&Smilla 2 maj: Rezt Valp som skäller   [6] 21 apr: Tessi11 22 apr: Tessi11 9-veckors valp känner mig så osäker om jag gör rät   [14] 15 aug: Camillla 3 dec: Ayrin Hunden skäller på balkongen   [7] 14 aug: annalena654 11 apr: Goggelito Valp skäller när han blir osäker, tips?   [2] 26 jul: Axezz 6 aug: heddabo Hund får utfall   [7] 14 jun: Puffp 1 jul: STB Valp skäller så fort hon inte får uppmärksamhet   [9] 12 maj: Jan82 19 maj: Halvtand Stressad vid nya miljöer och hundmöten   [10] 4 maj: ImFabulous 5 maj: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Yorkshireterrier | Staffordshire Bullterrier | Siberian Husky | Grand Danois
© 1998-2021 Enfinia AB