Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 augusti 2015 av Kalla i sjukdom & hälsa
Så här var det för oss:

Vår hund fick knottror i huden som inte försvann. Vi trodde först att huden var irriterad efter trimnung, men efter två veckor ungefär kollade vi upp det. Hon hade mild klåda, så det tog ett tag innan vi insåg att det var något fel.


Vid veterinärbesöket gjorde de hudavskrap, tog blodprov för allegener och tog fem biopsier på knottrorna. Vi behandlade även mot skabb för att utesluta det. Efter någon vecka fick vi svar. Knottrorna visade sig vara vaskulit som är en inflammation i kärlväggarna, oftast på grund av en överreaktion. Blodprovet visade allergener mot kvalster så vi och veterinären drog slutsatsen att vår hund var kvalsterallergisk.


Vi började med att byta ut hundens stoppade bäddar mot konstläderbäddar med lakan i som tvättas ofta i minst sextio grader. Vi tog bort alla "onödiga" textiler som mattor och dylikt, köpte en dammsugare och började städa lite bättre :). Vi gick helt över till färskfoder eftersom det finns förrådskvalster i torrfodersäckar, vi började schamponera hunden med ett klådstillande schampo som heter Epi-sooth, vi började ge fettsyror i maten för att stärka huden och vi fick utskrivet ett kortisonspray för utvärtesbruk vid lokal klåda, det heter Cortavance och är jäkligt effektivt.


Efter ett par veckor hade hennes hud lugnats sig, klådan hade minskat mycket och va allmänt bättre.


Detta var för snart två år sedan och vi har haft turen att inte behöva medicinera henne mer än någon enstaka gång för öroninflammation som ofta är allergirelaterade. Just nu har hon haft lite mer klåda för hon har fått vara i sofforna hos svärisarna, men det hela är väldigt hanterbart och hon schamponeras en eller två gånger i månaden  ungefär.


Det är vanligast att allergi visar sig innan tre-årsåldern, men vår var över tre, precis som din. Kvalsterallergi är den vanligast allergin hos hundar, det är mycket vanligare än matallergi. Svampinfektioner är vanliga hos allergihundar så jag kan förstå att man söker sig till den diagnosen.


Ger du torrfoder så frys det för säkerhets skull, då dör kvalstren. det skadar inte. Vi hade inte förändrat något i vår hunds miljö eller kost när hennes allergi upptäcktes, det kan helt enkelt bara vara en tillfällig svacka i immunförsvaret som gör att allergin kan slå igenom.


Det var vår historia. Hur ni ska göra vet jag inte, men jag vet att det är superviktigt att jobba med en veterinär som man litar och tror på, för det kan vaa en snårig och jobbig process OM det visar sig vara allergi.


Lycka till!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Kalla och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin tips och hjälp snälla   [1] 8 jan: Jeppeh1984 9 jan: aenima Hjälp med hundfoder   [3] 5 jan: Fjärilsligan 10 jan: Puddingpastejn Hjälp med "problemhund"   [2] 27 dec: Quariz 28 dec: Torparinnan Hjälp med råd och tips   [1] 5 dec: Marléne 5 dec: aenima Min sorg äter upp mig, hjälp!   [4] 26 nov: MinaÄlskadeHundar 12 dec: Min pärla Hjälp tagit över en hund   [3] 6 okt: Ida88 7 okt: Ayrin Ni med Allergihundar   [3] 20 sep: Ginza Schäfertik 21 sep: Gurkans Att köpa 14 veckor gammal hund. Hjälp!   [5] 29 aug: Rux 30 aug: Gurkans Hjälp mig om ni kan tack   [2] 2 aug: O¿¶ 3 aug: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Shih Tzu | Fransk Bulldogg | Labrador Retriever | Border Collie | Schäfer | Amerikansk Cocker Spaniel
© 1998-2020 Enfinia AB