Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 augusti 2015 av Pinpoofie i skaffa hund (4 svar)
Att ha arbete och köpa hundvalp

Hej. Detta blir nog en relativt lång text, men är oerhört tacksam om några av er orkar läsa igenom detta.

De senaste 3 åren så har jag varit oerhört sugen på att köpa en hundvalp. Detta har jag inte gjort, p.g.a att det inte passat in i min livssituation med skola/arbete på heltid (samt inte haft möjlighet med hund på jobbet). Är väldigt mån om hundens välmående och trygghet, och har hoppats på att en perfekt tid för valp ska dyka upp. (Finns den?..)

Har haft totalt 6 hundar under min uppväxt, 5 katter & 6 hästar. Är en riktig djurmänniska och kan absolut inte tänka mig ett liv utan djur i längden (kommer självklart inte att skaffa en hund utan att ha löst allt, då hunden står i centrum för mig).

Jag kommer att kliva av min heltidstjänst om en månad, och kommer endast att jobba 12 timmar i veckan (2 dagar/v, kan säkert jobba halvdag 4 dagar/v istället om det är bättre) - på ett ställe där jag har möjlighet att ha med mig hund. Jag har hittat en underbar valp som skulle passa mig så himla bra, men självklart inte köpt/tingat än förrän jag tänkt ut allt helt. (Liten hund)

Jag har möjlighet att vara borta från jobbet helt i ca 1½ vecka. Sedan kommer hunden att kunna vara med mig på arbetet de få timmar jag arbetar. Har det relativt slappt så kommer att kunna gå ut ofta på arbetstid. Annars har jag även en underbar mormor vid liv som är villig att hjälpa till. Har även min mor som skulle kunna hjälpa mig med hunden dessa två dagar (6h/dag). Båda riktiga djurmänniskor. 

Är detta en otänkbar situation för en valp? Vill ha era åsikter, hur har ni gjort den första tiden när ni har skaffat valp?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Pinpoofie och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Letar hundvalp Chihuahua eller pomeranian   [8] 17 jul: Manniz 24 jul: Manniz Klåda hos hundvalp   [6] 8 jul: Frihannisaac 11 aug: Ginza Schäfertik FRÅGA VETERINÄREN OM DIN HUNDVALP & FÅ SVAR PÅ TV   [0] 17 jan: joreSVT resa med en hundvalp   [3] 14 sep: Izabela 14 sep: Evolve Bitande hundvalp del 23456   [11] 27 maj: närjagmötteharry 30 maj: närjagmötteharry hundvalp som skäller och hugger mot en   [4] 25 mar: N91A13L15 29 mar: Gurkans Åksjuk hundvalp!!   [4] 18 mar: Tiinkerbellz 23 mar: Varg Katt o hundvalp   [1] 22 nov: falafeln 22 nov: Dimma min hundvalp vägrar att gå   [4] 5 sep: ellinorlinnea 6 sep: Torparinnan Hundvalp som "väntar" på mig när han är ensam   [7] 1 jul: Airo 2 jul: Kalla
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Yorkshireterrier | Staffordshire Bullterrier | American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier | Siberian Husky | Chihuahua
© 1998-2021 Enfinia AB