Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 augusti 2015 av sendit i skaffa hund
Re: "Aktiv sällskapshund"

Tänkte precis som ett par andra på sheltien när jag läste ditt inlägg. Det enda som inte passar in är ju skälligheten, men det går att stävja rätt bra om man är konsekvent från början. Sen upplever jag att de är skälligare i flock, än när de är ensamma i en famlij. Min hund hakar exempelvis gärna på och skäller när andra hundar skäller, även om hon inte har en aning om vad det är hon skäller på.


En annan sak med sheltien som inte riktigt heller passar in är det sociala. De ska vara reserverade mot människor, men det betyder inte att de ska vara rädda/skygga eller inte våga ha kontakt med andra människor. Min är exempelvis reserverad på ett sätt som jag tycker om. Hon bryr sig inte så mycket om andra människor, de är inte viktiga. Hon kan kolla in dem på håll och låta sig bli klappad ett par gånger om det är någon som frågar om det går bra, sen går hon iväg och gör något annat. Andra människor (som vi inte känner) är helt enkelt inte intressanta i den bemärkelsen.


Pälsvården är inte heller så jobbig som man kanske kan tro, en genomborstning i veckan räcker för vanligt vardagsliv. Vill man ställa ut så får man kanske vara lite noggrannare. Man måste även klippa pälsen på tassar och hasor lite då och då. Det växer som ogräs (känns det som) på min, så jag måste göra det varannan vecka ungefär.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om sendit och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
En sällskapshund som inte kräver så mycket   [21] 29 sep: Rednil 8 okt: Lona Hur aktiv hund kan jag ha med detta schema?   [6] 8 apr: Cragdog 9 apr: Ayrin Fd aktiv medlem här (Ullis Party), vart hänger man   [1] 18 mar: ATS 19 mar: Anneli Welsh springer spaniel som aktiv sällskapshund?   [1] 11 mar: Lindamarita 13 mar: Anneli Tips på raser som är en sportig sällskapshund.   [3] 10 aug: danjoa 12 aug: Anneli Liten/mellanstor lagomt aktiv hund   [7] 17 maj: Mia&Uvis 17 jun: Livet Aktiv och positiv medel-stor hund?   [27] 30 mar: ponys 3 apr: Sezziyanen Hyfsat aktiv, mysig och kelig hund sökes   [23] 20 mar: Mfall87 28 mar: hundöga återkomst Hundras för aktiv familj?   [7] 1 okt: johlu 30 okt: johlu Dalmatiner som sällskapshund, ja eller nej?   [6] 30 dec: jessicamilla 31 dec: Almitra
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Curly Coated Retriever | Cocker Spaniel | Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | Dvärgpinscher | Labrador Retriever
© 1998-2020 Enfinia AB