Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 augusti 2015 av Hrímnir i klotterplank (20 svar)
CERT idag, men ändå inte glad :(

Hemma efter en dag i Västerås. Leijdi fick BIR, CERT & BIG1 men någon glädje för resultatet går inte att uppbringa.Började tala med en kvinna som hade sin väldigt vackra Grand danois "Ove" med sig. En stor, kraftig, tigrerad 2 årig gosse som på omogna grandisars sätt var mer högt än lågt för det mesta. En glad spelevink. Oves husse var vänlig och höll Arrak när jag och Leijdi var i ringen.


Oves matte sa att Ove hade konstaterad DCM men att dom skulle göra det bästa och mesta av den tid dom hade.


DCM är en medfödd hjärtsjukdom som gör att hjärtat plötsligt slutar slå en dag. Ofta innan hunden nått 4 års ålder. Det går inte att bota.


Ove fick dagen till ära sitt sista CERT och blev champion, matte var jätteglad. Vi stod och pratade medan vi väntade på BIG-finalen. Jag bestämde mig för att gå en liten sväng men kom bara ca 50m innan en dam stannade mig och ville prata om Leijdi.Efter bara några minuter hörs ett ylande jag alltför väl känner igen, ljudet en väninnas Leonberger Devlin gav ifrån sig när han plötsligt dog vid 6mån ålder sitter etsat i mitt minne. Tittar bort mot Ove och ser att han fallit omkull, sekunden senare börjar någon ropa efter veterinär.


Det ylandet han ger ifrån sig isar mitt blod, ett djupt sorgset ljud långt nerifrån magen. Ylandet slutar och en man försöker med hjärtmassage men några minuter senare ger mannen upp och dom lägger en filt över Ove.


Mina tankar är hos Oves husse och matte, en riktigt fin uställningsprestation som slutar på absolut värsta tänkbara sätt. Vackra, glada Ove vila i frid.


Det går inte riktigt att vara glad för hur det gått för oss på utställningen när man vet att döden stått mitt ibland oss och väntat hela dagen. Idag är jag inte glad för våra priser utan för att jag lämnat utställningen med mina hundar vid liv....


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Hrímnir och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chinese Crested Dog | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Grand Danois | Finsk Lapphund | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB