Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 september 2015 av stinat i övriga hundfrågor
Re: Kommer hon ALDRIG kunna vara ensam hemma? :(

Hejsan! 
Tack för ditt svar! :) 

Jag har inte haft någon hjälp av en hundpsykolog och vet inte ens om det finns någon var jag bor... Ska kanske kolla upp det. Det känns dock lite läskigt att någon utomstående ska komma in snabbt och analysera min hund, är rädd att den ska ha förslag som jag inte tycker känns enligt min hundsyn t ex :D Men det borde gå att lösa. 


Jag har ju aldrig lämnat henne annat än vid de tillfällen vi har ensamtränat, och då försökt anpassa tiden till vad hon verkar klara av. Men hon har ju ändå vissa gånger reagerat med att yla och pipa. Ibland bara pip och ibland ylande som låter halv som ett långt utdraget skäll. Men hon sitter aldrig och skäller, på vanligt vis. Hon har aldrig förstört något eller annat, endast ljudat och ev vankat lite av och an. (dock har hon oftast haft ett mindre område) 


Ja jag har prövat börja om med träningen, men det har blivit ganska hattigt fram och tillbaka med försök att pröva med olika små variationer. Har verkligen försökt att inte gå för fort fram, men har väl ändå blivit så uppenbarligen, för henne i alla fall...


Men har som tyckt att det är svårt att hitta en bra nivå, när man behöver backa och när man vågar utöka tid igen osv, det har jag tyckt varit svårt.
Jag har dock aldrig gått in till henne när hon har låtit! Endast när hon varit tyst, även om det nån gång varit att hon varit tyst i nån sekund, för att hon typ bara fortsatte låta.. 


Det känns konstigt att hon kan läsa av hur jag känner mig inombords, men det kan säkert vara så! För ju sämre det gått , desto mer nervös har jag blivit över att ens klä på mig för att jag är rädd att hon direkt ska komma och typ upp mot mig eller stå och visa att hon minsann ska med! Så är nog inte helt avslappnad men jag har alltid försökt verka som det.. 

Jag önskar ju att skaffa en till hund, men jag är också tveksam till det just utifrån detta. Vore inte precis roligt att bli sittande med två vovvar med separationsångest, för det känns ju som en risk...


Hur tänkte du när du menar att stärka hunden i det i övrigt? Vad tänkte du då för saker som kan bättra på henne självförtroende som kan vara till hjälp i detta?


Tack snälla för ditt meddelande! Jag ska försöka kämpa på och hålla mina tummar för att detta inte är helt kört. Kram


Som medlem kan du här läsa lite kort info om stinat och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma   [5] 2 jul: karfah 2 jul: Runan Kommer min hund någonsin få tillbaka sin päls?   [4] 22 jun: z_z_Ulle 23 jun: Draghund Öva på att vara ensam   [4] 21 mar: BullandBear 23 mar: Torparinnan Borrelia som kommer tillbaka i skov, erfarenheter?   [2] 8 nov: Favvisvovvennr1 13 nov: Favvisvovvennr1 Underlag för hundträning inomhus? (hemma)   [9] 30 okt: Ayrin 11 nov: Ayrin Hur ger man andra dos av Pro-kolin? Kommer inget..   [3] 10 sep: Lovely havamalt 11 sep: Lona Jakthund mestadels ensam   [9] 29 maj: Lexie2013 1 jun: Lexie2013 Duscha med en 8 veckors valp hemma   [3] 20 maj: BorderSvante 31 maj: Sussane Hur kommer jag vidare med min koppelträning?   [4] 17 apr: AnnaAlm 19 maj: Halvtand Hund på tomten, lämnas inte ensam   [2] 14 jan: pinsan 15 jan: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Riesenschnauzer | Borderterrier | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB