Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
17 september 2015 av Bichon i skaffa hund (6 svar)
Betalning vid parning. Lite akut fråga/råd.

Hej,


Har en lite akut fråga som jag hoppas att någon kan ge lite råd på. Vi har parat en av våra bichon:er i sommras, eller rättare sagt han parade sig med en tik. Vår bichon är renrasig men tiken var en blandning av bichon och annan liten ras.


Dessvärre så gjorde vi ej upp helt om priset innan, det var lite prat men inget som vi verkligen bestämde. Till saken hör att vi känner dessa ägare väl och deras föräldrar är i stort sett bästa vänner med oss, vi umgås på semestrar, helger då och då osv. Med andra ord, det är inga okända personer och därför så kändes det inte som att en uppgörelse skriven i sten behövde göras innan.


Nu till frågan, vi är lite osäkra på vad man ska ta som pris när man har hanhunden. Har sökt på nätet och kollat med vänner och bekanta men det verkar variera väldigt mycket. Det vi kom fram till var 1500 i språngavgift och sedan 10% per valp. Vet inte först vad som sägs om en sådan betalning?


Men, när vi sade detta pris till tikens ägare så självklart vägrar hon betala detta. Hon säger att hon högst kan ge 2000 sammanlagt i en engångssumma. Det känns alldeles för lite tycker vi.


Nu är det inte så att vi är giriga utan mer att rätt ska vara rätt och vill inte bli blåsta. Vet sedan tidigare att tikens ägare inte drar sig för att göra skumrask affärer i syfte att tjäna pengar.


Vår bichon är 5 år, tiken var 2 år och det var redan hennes andra kull dessutom.


För övrigt, går det att kontra med något? Eller får vi bara acceptera detta nu när vi är så korkade och inte bestämt i förväg? Om hon nu anmäler valparna till Kennelklubben och Jordbruksverket, krävs det att vi som ägare till hanhunden också skriver under något papper?


Hoppas på svar med lite tips och råd då vi inte vet alls hur vi ska göra. Det svåra är också att då vi känner tikens ägares föräldrar så väl så vill vi ju inte förlora bekantskapen och bli ovänner för detta heller.


Som sagt, är supertacksam för svar!


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Bichon och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans Parning och konstiga beteende   [2] 21 mar: BandogK9 21 mar: BandogK9 Hur gör man för att hitta lämplig tik för parning?   [6] 16 nov: Astons matte 18 nov: pipilotta Betalning för aussie   [2] 1 aug: Mira och Esther 2 aug: Mira och Esther Parning berner-labbe   [4] 6 jan: RonjaAlice 9 jan: Gurkans Parning av hanhund.   [15] 18 maj: luna12 19 maj: Gurkans Labrador parning mellan hd c och hd a-a?   [5] 19 jan: Chocolate AK 20 jan: Gurkans Hjälp parning !?   [1] 14 apr: Humlan12 14 apr: Gurkans Parning för Samojed   [5] 11 jan: KochEllie 13 jan: Lona Söker dvärgtaxhane för parning   [1] 16 dec: Pruskan 16 dec: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Dvärgschnauzer | Schäfer | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Grand Danois | Dvärgpinscher | Rottweiler
© 1998-2023 Enfinia AB