Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 september 2015 av Lona i sjukdom & hälsa
Fast i ärlighetens namn...

...har väl uppfödare, rasklubbar och SKK haft alla chanser att ta tag i dessa problem långt tidigare? Det skall väl inte behövas att veterinärer slår larm för att hundarna inte kan ANDAS?!


Det kanske kunde gjorts på annat sätt men jag vet också att vanliga valpköpare och hundägare ofta talar för döva öron när de försöker påtala för uppfödare och rasklubb att det finns problem i rasen - vare sig det gäller hälsa eller mentalitet.
Tror inte att veterinärerna haft så mycket större chanser att få någon att verkligen ta tag i det hela utan att ta till storsläggan eller vad man nu skall kalla det.


Till exempel kan man läsa på SKKs rasinfo på hemsidan att mops
"...//är en frisk ras med få rasbundna sjukdomar. Vad beträffar skador är det ögonen som är mest utsatta, av naturliga skäl, då den inte har en lång nos. Ögonskador fordrar alltid veterinärvård."


En text som tagits fram i samarbete med rasklubben. Ser inte riktigt ut som den statistik försäkringsbolagen har eller den vardag som veterinärerna möter...
Att sedan ordföranden i Mopsorden säger att inga mopsar med andningssvårigheter döms fram på utställningar visar bara tendensen att sticka huvudet i sanden.


JA, det är ett steg i rätt riktning med SRD, men det behövs betydligt fler och större kliv än så. Jag kan dock i ärlighetens namn inte förstå varför SKK inte agerade långt, långt tidigare. 
Även om de inte har så stora möjligheter att påverka rasernas väl och ve i stort då bara en mindre del av den totala populationen finns i Sverige så finns det ingen anledning att acceptera och se mellan fingrarna med osundhet överhuvudtaget (och det gäller inte bara trubbnosar)! 


Däremot håller jag med om att det är tragiskt att mops/trubbnosägare inte vågar gå till veterinären för att de blir illa bemötta och befarar att inte få korrekt hjälp .
Och det är visserligen bra att myndigheterna till slut reagerar och GÖR något men jag ser heller inte meningen med att starta en häxjakt likt den LS i Skåne håller på med - det lär inte göra uppfödare och rasklubbar mer samarbetsvilliga direkt.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur göra presentation på hundarna?   [1] 17 apr: Sandra99 18 apr: Lona Introducera hundarna för varandra, tips?   [3] 16 dec: -Aslan pwd- 7 jan: Lottaandersson hundarna vaktade och slickade när mamman ammade   [1] 4 okt: vakthunden87 4 okt: aenima Hundmöten där folk stannar med hundarna   [32] 7 apr: Chowchow 8 jun: Anneli När vet man att hunden lider?   [4] 1 maj: Malte07 7 maj: Voff 92 Dottern sov med hundarna   [9] 11 dec: vakthunden87 14 dec: Hortensia Hundarna skäller i lägenheten   [10] 4 mar: Tigrett 21 mar: Tigrett Hundarna och vattensorken   [10] 16 feb: Hrímnir 18 feb: Hrímnir Hundarna hjälpte henne tillbaka   [0] 10 feb: Vovven Hundarna skäller/biter gäster.   [5] 12 okt: mmmkebab 24 okt: tant gredelin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Pudel | Cavalier King Charles Spaniel | Dobermann | Golden Retriever | Chinese Crested Dog | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB