Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 september 2015 av _Smulan_ i skaffa hund (6 svar)
Eurasier, finsk lapphund eller Sheltie..?!

Hej allihopa! Jag hoppas någon orkar läsa igenom detta och hjälpa mig lite... Började spana raser för två år sedan och känner mig lika velig än i rasvalet, och nu är det bara till att bestämma sig!


Istället för att fråga om för- och nackdelar med raserna (för jag har redan läst de flesta trådar och informationssidor som finns, och även hälsat på på kennlar) så tänkte jag beskriva mig och sedan hoppas att ni som är hundkunniga kan hjälpa mig med vilken som passar mig bäst!


Jag är ensamstående och bor i hus med skogen bak huset. Vill skaffa familj i framtiden. Har inga andra djur men gillar katter och hästar och kan komma att skaffa detta i framtiden. Jag är en lugn, trygg person, kommer vara konsekvent men mjuk i uppfostran.


Jag jobbar på kontor, har eget rum, men ca 4 personer som jobbar i samma byggnad. Det kommer och går personer men är inget större spring.


Viktigt att hunden vill hänga med på allt, åka bil, kolla jobb vara med på kontoret, ut iskogen, hem till kompisar o.s.v. Kommer inte behöva lämna hunden ensam nåt större utan behövs hundvakt har jag en bror och far som kan passa, båda har varsin tik (tax och terrier).


Jag gillar att röra mig, promenader och cykelturer, vara ute i trädgården, skogen och har alltid något på gång, MEN jag är ingen löpare som motionerar 2 timmar varje dag.


Viktigast för mig är att jag ska ha en trygg hund, där vi har ett fint samspel och starkt förtroende för varandra. Jag vill kunna ha min hund lös, under bra förutsättningar då givetvis. Jag skulle vilja testa agility, lydnad, spår o.s.v. men detta är inget jag testat förr så jag vet heller inte ambitionen. Tror mest jag vill göra nåt som hunden tycker är kul, som vi kan göra ihop. Kommer i stort sett kunna lägga hela min fritid på min hund och det kommer bli min bästa vän!=)


För mig är det största för- och nackdelen med följande raser.


Eurasier: Verkar va underbar, famijlekär, en tyst och stabil hund som inte alltid kräver lika mycket som andra raser i motion och stimulans, bara den får vara med. Är rädd att den är lite stor, och kanske för envis/egensinnad.


Finsk lapphund: Verkar vara lättsam, på-och avknapp, väldigt glad och positiv. Samtidigt kanske för skällig, krävande i stimulans, envis?


Sheltie: Underbart lättsam, glad, mjuk och lättlärd. Men de verkar lite nervösa och för reserverade?


Detta är ju bara några av de egenskaper man både läst sig till och upplevt. Jag har träffat en del olika hundar och jag vet att det beror mycket på individ och uppfödare, och självklart vad man gör dom till. Men jag tycker dessa tre raser är jättevackra, de är fina hundar som verkar vara bra och anpassningsbara och som jag tror passar mig.


Vore jättesnällt om ni som har erfarenhet av raserna orkar läsa igenom texten och hjälpa mig!


Tack på förhand!


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om _Smulan_ och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips uppfödare finsk lapphund?   [3] 23 jan: Lindah 1 apr: Lindah Tips uppfödare finsk lapphund   [0] 23 jan: Lindah Allergisk mot vår nya sheltie valp   [7] 22 jun: Animallover94 23 jun: Gurkans Skällig hund Finsk spets   [8] 31 maj: uag 19 jul: uag Torrfoder till finsk lapphund   [6] 8 dec: Kotan 9 dec: Kotan Eurasier eller Chow Chow?   [13] 23 mar: helenxu 28 mar: Gurkans Finsk Lapphund Kennel   [6] 30 apr: SmilesGB 6 maj: Ayrin Boktips inför valpköp (eurasier)   [3] 14 dec: almida 25 dec: Pommes Mandolin Flyga med finsk lapphund   [0] 3 dec: theakarlsson Skaffa finsk lapphund?   [10] 1 jul: tant gredelin 26 aug: tant gredelin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Irish Softcoated Wheaten Terrier | Chihuahua | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Schäfer | Dansk/Svensk Gårdshund
© 1998-2024 Enfinia AB