Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 oktober 2015 av Kaiseer i valpforum (1 svar)
2st Rottisvalpar, samma kull. Akut hjälp sökes!!

Hej och tack till alla er som tar er tiden och hjälper till där de verkligen behövs. Nu har nog däremot hjälpen och behovet landat hos mig.


Det är första gången jag skriver i ett forum så ber om ursäkt om det är ovisshet av mitt inlägg. Men här kommittéer ett livslångt försök till beskrivande .


12 juli köpte jag och min fru 2 stycken Rottweiler valpar. Till saken hör att när vi var och tittade på kullen så ville min fru (som frågade givetvis bedjande :) ) att vi skulle ha två stycken. Mycket för sakens skull att vi jobbar båda två mycket och när valparna/hundarna är ensamma om dagarna har de varandra. Anledning till hon aldrig skulle kunna ta beslutet själv är att jag hade tagit på mig ev kommande kurser mm. Däremot så tar hon ju självklart lika mkt ansvar i denna fråga som jag.


Vi bestämde oss för två stycken och tog dessa troll hem. Vi bor i hus, väldigt stor tomt med mkt skog överallt runt om och det är ett lantligt område. Jag har eget bolag och min fru jobbar heltid oxå.


I början tog vi semester båda två för 4veckor. Så vi kunde ha dom 100% givetvis, och då jag utgår från er som är snälla att råda mig och ge mig den hjälp som krävs. Så behöver jag nog inte förklara om hur dom 4veckorna var :) Men det är helt okey, jag förstod att det inte skulle bli dubbelt så jobbigt som innan utan mer. Jag skaffade nämligen min första tjej år 2000, hon gick bort 2012 av ålder,


2011 i april så förstod vi att de inte var många år kvar för "Tindra" så då skaffade vi en liten tjej till. "Hera" både för hennes skull med sällskap och även vår egen förstås .


Hera som blev mer mänsklig och personligare än väldigt många av de jag känner gick dessvärre bort redan 4 år senare. I från kärnfrisk, 110% pigg med välmående och livsglädje i allas ögon. Till de 3 värsta dagar i tragedi vi upplevt. Vi upptäckte en tisdag med hjälp av Jönköpings Veterinär o Ultraljud Cancer på båda njurar Nu i vår. Så redan Torsdagen samma vecka valde vi att ta bort henne hur hon det än gjorde.


 


Jag skriver detta för jag vill ni skall veta helheten i det. Hoppas det är okey :).


Vad vi inte tänkte på senare när vi skaffade "Kira och Maya" som är våra små troll. Det var hur otroligt mkt det egentligen var "Tindras" förtjänst som var först, och med hjälp av hennes fostran för Hera. Som gjorde Hera självklart till ett satans allätare Rottis monster i början, men oxå till den mest underbara Rottis man kan tänka sig när hon senare växte upp.


Utan när dessa två Rottisar ur samma kull tog sig an och vi dom, så kände jag/vi självklart de skulle bli dubbelt så mkt jobb.


Men jag hade ingen aning om hur fel vi hade då det är 10ggr mer jobb. Det är själv fallet hanterbart. Men det har hänt andra saker i vårt liv sista 2 månaderna som dessvärre är otroligt energi krävande men oxå tidsmässigt känner jag. Min fru och jag kompletterar varandra bra på sättet att hon är väldigt mkt för långa promenader och även piggare på att köra om hundarna behöver iväg extra nån gång medians jag tar ledarrollen mer med bruks kurser och MH MT o allt de där som kanske är mer tålamod,


jag och vi behöver verkligen er som kan detta och vet vad den pratar om. För trollen och jag och min familj reder ut detta bara vi får de råd vi behöver. Och tro mig ni som haft en bruks Rottis i familjen åt gången innan . Det är helt annorlunda med 2 st än med en liten buse. :):)


5 månader är dom 12 okt, de är rums rens helt och hållet. Men jag får bra koll på dom oxå en och en åt gången . Men när de båda är ihop (var dag alltså) framför allt när man kommer hem andra gången och skall släppa dom . Inte ett enda kommando numer sitter kvar. Då Kira är den som är minst som ett monster, är det alltid Maya som sätter em och tillvaron ur spel för de båda när de kommer ut och släpps . Sista månaden är det nästan spm om de glömmer mer än de lär sig. Just i komandot hit. Som kanske är det viktigaste av allt just nu. När vi tränar funkar de galant Ofc. Men ihop så är det som hugga i sten just nu.


Jag tränat 3-4 ggr om dagen 5-6 dar i veckan MINST, ca en kvart-tjugo mins åt gången med en i taget.


Egen tid med båda har vi både mkt och även av och till. Men var dag, Kira uppskattar detta mkt, Maya mindre. Båda är Med fullt när vi tränar, uppmärksamheten dock sämre på Maya men ändå helt ok .


Det är dessvärre så att vi vill dom skall få vara med mkt då vi har dom väldigt mkt då vi inte jobbar . Och ser dom givetvis redan som familjehundar. förstå mig rätt med familjehund nu. Jag har kört tuff bruks med båda innan dessa. Men vi såg dom som alla andra som otroligt tillgivna och kärleks fulla,


dessa skall inte bli mindre även om de kostar mig/oss just nü tid. Dom äter skor och Bla tre nya stolar som vi blev ruinerade på etc. Men de är vardagsmat tycker jag jämfört med hur man skall gå till väga för få dessa lyssna när dom är i par. Nu är de nästan så man får börja om med inlärning och detta som jag vet kanske egentligen skall vara i annat skede.


ta som ett ex .... Tar man Kira just nu som i kväll innan de fick gå sista promenaden ( kiss turen) så kastade jag ut några frolics på gräsmattan och sa sök .... Normalt så vet hon sen länge och svara omg på "sök"


nu när Maya var med, som inte alltid är med på såna stora projekt (även om de är godis for free nästan) på kvälls kvisten. Utan i stället tycker de är mer kul och dra i Kiras halsband. Så har jag uppmärksamheten 100% först men sen när sök kommer eller vad dr nu må vara..... Så drar hon självklart ner "drivet" om inte alltid helt i bara ett sånt litet ex för Kira. Det slutar givetvis med att båda går ut efter 5-10 SEK ovh letar upp sina uppdrag men absolut bara för Kira inte glömmer det var godis jag kasta ut. Inte för jag sa sök strax innan ..


 


typ sånt är de jämnt i olika skeden av inlärning av olika saker nu . När de är mer än 30 SEK ihop ute på dagen utan koppel så är de 100% de drar mkt för dom glömmer mig eller skiter i mig helt.


sem kör vi på igen som tusan, även lite extra med uppmärksamhet tex Helgen som kommer, bara för mata och nöta nöta. Men sen när de är två ihop senare så börjar de om. Sitt ligg hit och stanna kvar och de där Basic ... Framförallt då "Hit" är de stopp på nu känns de som . Jag står still.. Med även lite smak av "går bakåt" :) just nu i allt som lärs Alena med dom direkt 1timmma efter som vi slutat träna. Jag behöver tips hur jag skall lära , med vilka övningar samt om de är några separata övningar som båda kan lära sov och tycka de är kul och lärorikt o vara med båda (även för träna in för senare när de r tillsammans)


just nu finns inte mer tid än den jag ger dom och den är ganska så stor åndå.


promenader är ett par st och är mindre långa än så länge. Men morgon ca 15-20 mins o kissa och bajsa på det. På middagen 15-20, mins och mer i koppel 30 mins kanske em. Däremot är de med mig på jobbet en och en i bland. Har två st burar där oxå men det känns som dom mår bättre av den Ron av vara utan med varandra 100% . Då stannar den andra hemma .


Vilka övningar skall jag göra efter de som är Basic, kan jag läsa om de mer om ni inte vill o kan följa upp oss som jag förstår inte går ;) som läran av gå fot tex ??? Det är så sjukt omöjligt just nu med båda att ens prova på just för denna skull. Dom kanske inte alltid är jävliga i koppel (tvärtom) men går de hyggligt i koppel så är de för dom inte vill annat ;)


Är det nåt jag kan ge mer som info så hojta LR säg gärna till . Jag är bra på ta kritik och frågor om det bara är för rätt ändamål :)


 


hoppas jag inte fick er helt bortsjasade med världens långa inlägg men är tacksam för er som vill hjälpa oss på rätt spår igen ....


Har hört med många av de jag vet sen innan men de spricker dessvärre på att de är 2st Rottis valpar i samma årgång :) för de är inte alls på samma sätt givetvis . Och de säger givetvis dom lika mkt oxå ....


Med vänlig hälsning,


Kira Mayha Husse Matte


 


 


 


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Kaiseer och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Piper vid samma tid på kvällen   [0] 29 jan: Fluff86 Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Grand Danois | Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Tax | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB