Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 oktober 2015 av Zoe024 i övriga hundfrågor (2 svar)
Oprovocerat aggressiv mot bebisen

Hej!


Jag har en papillontik på 5 år (Freja) som har börjat bete sig på ett sätt som gör mig så ledsen. Hon har alltid varit ganska distanserad mot barn och tycker inte om när barn ute vill klappa etc. (jag säger alltid nej när barn frågar eftersom jag vet att hon inte tycker om det). Hon är alltså inte så van vid barn och litar uppenbarligen inte på dem, trots att jag inte kan minnas någon specifik situation som skulle ha utlöst dessa känslor hos henne. 


Nu till problemet: jag har en bebis på drygt 4 mån som Freja ibland är kärleksfull mot och vill slicka på händerna, i ansiktet osv men som hon ibland är väldigt aggressiv mot. De senaste gångerna har bebisen suttit i mitt knä och Freja har legat bredvid när hon helt plötsligt gör en "skenattack" mot den lille (morrar/skäller och hugger i luften nära bebisens ansikte). Detta har hänt ett flertal gånger nu och alltså helt oprovocerat, bebisen har knappt rört sig utan suttit lugnt och stilla. 


Jag kan förstå om en hund tröttnar och säger ifrån om ett barn jagar, drar i svansen eller på annat sätt uppträder på ett jobbigt sätt. Det är självklart inte Ok och såklart får hunden nog till slut och markerar. Men dessa attacker sker alltså utan att bebisen på något sätt kan uppfattas som jobbig/provocerande (han har precis börjat uppfatta att hon finns, innan var han för liten för att ens lägga märka till henne).  


Jag blir så rädd varje gång detta händer och sedan ledsen. Om hon uppträder såhär nu när bebisen är så liten, hur kommer hon då bete sig när han blir större och blir mer rörlig? Är livrädd att det kommer sluta med att hon faktiskt biter honom. Jag känner att jag inte kan lita på henne och vi kan ju omöjligt hålla de separerade för jämnan. Samtidigt vågar jag inte låta henne vara i närheten av bebisen "på egen hand". 


Skulle bli väldigt tacksam för lite tips och råd kring hur vi kan tänka/göra för att Freja ska börja lita mer på barn. Jag vill så gärna att det ska fungera mellan dem men är rädd att det ska gå för långt innan vi hinner göra något åt problemet och att det slutar i att skenattackerna blir riktiga. 


Blir väldigt glad för alla råd jag kan få!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Zoe024 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Lugn hund blivit aggressiv vid hundmöte   [6] 2 feb: Ossiander 4 feb: Ossiander Aggressiv/stressad hund   [5] 18 aug: mnda 22 aug: Atumn28 Hund aggressiv   [2] 25 nov: Humlan12 4 dec: ygdrsil Aggressiv 2-årig habe bits   [12] 10 sep: Lillamig 10 sep: aenima vår hund ær vældigt aggressiv mot hundar..   [6] 23 aug: Gimlet 25 aug: Gimlet Pomeranian aggressiv vid kloklippning   [5] 25 aug: Milou18 21 sep: Milou18 Aggressiv hund mot människor   [7] 8 aug: Aset1995 9 aug: Torparinnan Plötsligt aggressiv mot vår andra hund   [3] 19 jul: GDJR 10 aug: ygdrsil Hund aggressiv mot ny flickvän   [0] 18 apr: joma Hjälp! Min hund har blivit aggressiv...   [13] 18 mar: Snigelmille 23 mar: Snigelmille
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Rottweiler | Shetland Sheepdog | Tax | Labrador Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB