Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 november 2015 av MrGreen i sjukdom & hälsa (6 svar)
Biverkningar av halsband mot loppor och löss

Hej på er alla hundälskare, nu behöver jag och min sambo er hjälp och rådgivning.


Vi har nyligen fått hem vår fina lilla vovve men märkte ganska snart att han kliade sig väldigt mycket. Vi tänkte först att det kanske var nervositet men efter att stackarn haft svårt att sova åkte vi till en veterinär som hittade en loppa på honom. Dessvärre en kattloppa visade det sig. Nu har vi börjat dammsuga maniskt i bostaden och börjat tvätta alla kläder och textiler, vi ska även kontakta anticimex för rådgivning och om det behövs sanering. 


Hur som helst, veterinären rekommenderade oss att använda ett halsband, seresto vet, för att valpen ska bli av med skiten. Han har haft halsbandet i ett dygn nu men har helt plötsligt börjat kissa väldigt mycket. Innan har han kissat inomhus högst en gång om dagen, och kanske 3-4 gånger utomhus. Idag har han kissat 5 ggr inomhus och lika många gånger utomhus. Vi tycker synd om honom och är oroliga för att medlet i halsbandet är för starkt för valpen, samtidigt vill vi ju bli av med lopporna på honom. 


Vad gör vi? Har försökt ta reda på vilka medel som finns som alternativ till halsbandet men det är inte helt lätt, många olika råd som ges. Någon som har haft samma problem som kan hjälpa oss?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om MrGreen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Metacam och biverkningar   [5] 18 apr: PinniPuck 20 apr: Torparinnan Interceptor och biverkningar   [1] 30 jul: Frihannisaac 31 jul: pipilotta Beställa personligt koppel/halsband. Var?   [2] 17 okt: Draghund 18 okt: Draghund Sele eller halsband till valp?   [4] 19 jul: KarroV 22 sep: Uno-den-lille Tips på halsband och bur   [1] 21 jun: Kärra 22 jun: Ayrin Vilken storlek på halsband till Russkiy toy?   [0] 2 maj: HelenaD86 Halsband mot skall?   [5] 28 aug: Blixen 29 aug: Halvtand Frågor kring smart halsband för hundar   [1] 19 mar: petterhg 19 mar: syteryster Sele eller halsband till valp?   [2] 23 okt: Tarek 23 okt: pipilotta Biverkningar efter 2:a grundvaccinationen   [0] 14 jul: Roberts
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Boxer | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Yorkshireterrier | Schäfer | Rottweiler
© 1998-2024 Enfinia AB