Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 november 2015 av haloamanda i valpforum (3 svar)
Valp biter mina händer vid träning

Hej allihop! Detta är mitt första inlägg här! 


Jag har en Austrailian Shepherd valp på 4 månader som heter Halo, hon har väldigt mycket energi och är en riktig bitare. Det är min första hund så är helt ny när det gäller uppfostran, men jag har läst väldigt mycket och tycker att jag har hittat till en bra uppfostran utifrån mina åsikter. Men till saken.


Min valp är som sagt en riktig bitare. Jag lär min valp lite tricks, hon är väldigt lyhörd och man märker att hon gillar att träna. Men på senaste har hon blivit väldigt bitig mot mina händer. Jag håller en godis och hon hugger mot min hand för att få den när jag visar vad hon ska göra. Har testat ha godiset i min andra hand (som jag inte visar med), men hon hugger fortfarande mot den handen jag visar med. Det blir bara värre och värre, hon har även börjat bita i kopplet och det gjorde hon inte innan. Jag markerar att hon inte får bita i kopplet och hon vet att hon inte får, så hon lyssnar i alla fall. Men har precis tränat bort att hon inte får hugga/bita i ansiktet och det har hon i princip slutat med så vill inte fya mer än en grej åt gången. Plus att det känns inte som jag borde fya henne när vi tränar, det ska ju vara roligt. Men det är inte roligt för mig när hon hugger mot mig. Hon gnäller även när hon inte får godisen (ger mindre och mindre till de tricks hon kan). Det känns liksom som hon blir frustrerad. Har tagit det lugnt med trixen under 2 veckor nu, för hon slarvade ihop vissa trixs och jag antar att det beror på att det var för mycket att lära sig på en gång. Men nu kan hon allt jag lärt henne. Men hon känns liksom stressad nästan.. Bitig och gnällig. 


Blev det väldigt rörigt eller förstår ni mitt problem? Hon biter alltså mot mina händer när vi tränar. 


Jag leker aldrig dragkamp med henne för vill inte lära henne att leka med tänderna, fick höra det på en valpkurs och tyckte det lät vettigt. Så det är inte ett alternativ att avleda med. Det hon får bita i är hennes leksaker och ben, men aldrig kampa. 


Kram! :) 

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om haloamanda och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
9,5v valp morrar och biter/attackerar   [5] 31 aug: slaskankan 1 sep: Sezziyanen Träning för valp !!   [3] 3 jul: Tildaottos 3 jul: Torparinnan Biter när han är trängd   [2] 15 apr: Chihuahua123 15 apr: Anneli Uppjagad hund biter/hoppar mot koppel   [2] 23 mar: zerafina 24 mar: Ayrin Vägrar torkning och skakiga händer.   [8] 10 mar: Sussane 14 mar: siggepojken Valp biter barnen HÅRT i benen   [7] 5 jan: ImFabulous 8 jan: aenima Valp som biter hejdlöst   [7] 29 dec: ImFabulous 30 dec: ImFabulous Hjälp med social träning   [1] 13 jun: pauline 13 jun: Svea58 Behöver hjälp med social träning Helsingborg   [0] 18 mar: Bambikill Welsh springer spaniel under träning   [0] 11 mar: Lindamarita
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Sankt Bernhardshund | Schäfer | Rottweiler | Pudel | Yorkshireterrier
© 1998-2020 Enfinia AB