Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 december 2015 av KalleP i valpforum (2 svar)
Schäfervalp vill gärna träffa andra hundar

Hej! Jag och min sambo har en mysig "liten" schäferkille på 7 månader. Vi har inga direkta problem med honom förutom att han är så superintresserad av att träffa andra hundar!


Detta är ett problem på promenader, mest för att jag och tanten är rätt pedantiska med hur han skall uppföra sig med tanke på storlek på hund.


När vi möter hundar på promenader så stannar han och står helt stilla till en början, börjar vädra efter den och sedan gny eller skälla. Skallen låter aggressiva men jag är rätt säker på att det bara är frustration då han inte uppträtt aggressivt mot de hundar han trots allt får träffa, för det ska sägas att han aldrig fått hälsa på hund på promenad. (Vi tänkte att han skulle lära sig att han inte ska göra det.)


Huvudanledningen till att han inte får träffa hundar är att vi inte är speciellt intresserade av det, då han skall tränas som brukshund och eventuellt vara med mig på jobbet som väktare i framtiden.


Vad skall vi göra för att få bort detta? Vi har provat allt, att sätta honom och låta hundar gå förbi, att muta med godis eller visa honom en leksak. Han får alltid belöning när han ignorerar andra hundar, vilket händer.


Tanken har slagit mig att han bara är valp och att det kommer gå över, men det kan ju också vara att vi gör något fel.


Det finns även ett problem med att träffa hundar, dels så vill han leka väldigt mycket, och hårt, det blir då problem för att det är svårt att hitta en likvärdig hund, det vill säga en hund med valpsinne på 35kg ungefär.


 


Ledsen för långt och ostruktrurerat inlägg, men det är mycket information som skall fram. Ursäkta mig för eventuell felpost också, känner inte till hur forumet är uppbyggt.

Raser: Schäfer

Som medlem kan du här läsa lite kort info om KalleP och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hunden ÄLSKAR andra hundar   [2] 22 sep: Hector24 24 sep: Torparinnan Utmanar han andra hundar?   [3] 9 maj: Hallojan 18 maj: Mira och Esther 13 veckors valp rädd för andra hundar   [5] 8 maj: Nyblivenägare 10 maj: Ayrin Hund vaktar mig konstant mot andra hemma !   [6] 25 feb: bruno123 9 maj: KristinaB Egna och andras korrigeringar   [5] 25 nov: NorrNorr 28 nov: Ayrin Tik som blir "tilltryckt" av andra hundar   [6] 30 okt: Myrina 18 feb: Mira och Esther Hundplats när vi andra äter   [2] 23 feb: Jooocke 24 feb: Jooocke När andra hundar skäller på min hund   [7] 6 aug: Sanmatte 31 okt: pipilotta Hur gör jag min hund trygg med andra?   [2] 19 jul: Humlan12 19 jul: Humlan12 När man föredrar den ena hunden framför den andra   [5] 26 feb: Havsfruen 27 feb: Havsfruen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Portugisisk Vattenhund | Norfolkterrier | Golden Retriever | Chihuahua | Landseer | Pudel | Jack Russell Terrier
© 1998-2023 Enfinia AB