Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 januari 2016 av Lilla Trumman! i övriga hundfrågor (4 svar)
Behöver tips på ensamhetsträning och lite annat..

Jag har precis fått hem en tik på lite över året, en blandrastik mestadels schapendoes (holländsk vallhund) Hon är hur mysig som helst, men har inte fått den träning hon egentligen skulle behövt. Mina problem med henne som jag kommer få jobba med är.


1. Att få henne att sova nere med de andra två hundarna.


Vi har sovrummet där uppe och en lång trappa med korta trappsteg som inte alls är bra för hundarna att springa i. Vi har en stor blandiskille och en pitbulltjej, dom sover där nere utan problem, men lilltjejen här nu hon blir jätteorolig när vi går upp ( det är väl vallhunden i henne), hon piper och trampar omkring och upp å ner i trappen och krafsar på skjutdörren längst upp i trappen. Hon märker direkt när det är dags för oss att gå och lägga oss och det är svårt att få henne att slappna av och lägga sig i soffan eller på någon av bäddarna. Hur ska vi göra? Funderar på att sätta en grind nere i trappen så hon bara har undervåningen att gå på. I förre hemmet sov hon alltid med dom i sängen kan tilläggas.


2. Att få henne att inte krafsa på dörrarna när vi går ut och lämnar hundarna inne.


så fort vi går ut så hoppar hon på dörren och försöker komma ut till oss, på framsidan har vi två dörrar en som går inåt och en som går utåt, hon får upp båda två, och på baksidan är det bara en dörr som går utåt, den öppnar hon som ingenting. Vi får låsa båda dörrarna. tips på hur vi tränar bort detta?


3. Att få henne att sluta bajsa inne, och  bajsa när hon är ute.


Vi har haft tjejen hemma här i tre dagar nu, hon har varit ute mestadelen av tiden, både med oss alla och på ensampromenader, men hon har inte bajsat ute en enda gång vad vi sett, däremot har hon bajsat inne fem gånger då vi inte sett det förrän på morgonen eller så. Protestbajsar hon för att hon blir lämnad eller vad? kan tänka mig att hon inte har tid att bajsa när hon är ute med dom andra hundarna, för hon leker hela tiden med pitbullen, men då jag går ensam med henne borde hon ju sätta sig? Antar att jag måste komma på henne och ta ut henne så hon får bajsa klart ute och ge henne beröm så hon förstår att hon ska bajsa ute, i hennes förra hem hände detta aldrig.


Jag förstår ju att detta inte löser sig på en dag, utan det jag vill är att få bra tips att träna bort dessa problem på bra sätt, för att hon lättast ska förstå och inte göra henne stressad osv. Hon är en glad och sprallig tjej annars, funkar fint med dom andra hundarna, hyffsat duktig ute och kommer när man ropar och så, oftast. Vi har tränat på stanna, sitt och lite sånt för att träna lite kontaktövningar. Jag vill att hon ska må bra och känna sig trygg här hos oss och förstå att vi inte kommer lämna henne bara för att vi går upp och lägger oss =)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lilla Trumman! och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Wheaten, Westie eller något helt annat?   [5] 7 jul: Coella 19 jul: Gurkans Ensamhetsträning - hur gå vidare   [2] 6 aug: ponys 24 sep: cio Ensamhetsträning m 9 veckor valp   [5] 18 mar: Solsophia 20 mar: Solsophia Denna med ensamhetsträning   [1] 24 okt: Chin86 28 okt: Ayrin Ensamhetsträning lönlös   [1] 6 sep: havanaise 7 sep: aenima Fråga o att ev byta från barf till annat..?   [3] 17 jul: bebban 24 jul: Svea58 Eventuellt noskvalster el annat   [2] 14 apr: Filurpinnen 17 apr: Filurpinnen att vara roligare än allt annat   [4] 12 jun: Siljesmatte 14 jun: username Valphage vid ensamhetsträning?   [2] 14 mar: mep 15 mar: mep Ensamhetsträning går inte framåt   [5] 9 jan: jengus 13 jan: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Jack Russell Terrier | Labrador Retriever | Schäfer | Dobermann | Pudel | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB