Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
1 februari 2016 av Fisher i övriga hundfrågor (2 svar)
Konstiga rädslor.

Tänk er scenariot; en del av dammsugaren, ett halvmeterslångt rör i metall, ligger på golvet för att det ramlat ur bokhyllan. (Vi har inget städskåp.) Hon bryr sig inte alls om det. Vi klickertränar och jag kastar iväg en godis som av ren händelse råkar hamna precis bredvid röret. Hon går in för att ta godisen och röret rullar lite (typ bara fram och tillbaka en centimeter) men hon sprätter iväg som om djävulen själv var på väg att flyga på henne från det där röret. Hon återhämtar sig snabbt, går in för att kolla (dock inte hela vägen) och sedan så undviker hon gärna röret så gott det går. Hon tar ju godisar som råkar hamna vid den, men lite sådär "ryckigt", som man kan se när djur är rädda att de ska bli anfallna.


I samma veva kan hon gå runt och bära på röret själv om jag börjar leka med det, då slänger hon runt det och det slammrar på golvet, hon drar det längs golvet och då är det inte alls läskigt. Hon piper och kan till och med gläfsa till i den leken (hon är alltid tyst förutom lite grymtningar), som om hon leker med skräckblandad förtjusning. Svansen går ju i ett liksom och jag behöver inte göra mycket ansträngningar för att det ska bli lek av det.


Sopkvasten med skyffel är också rätt läskig, för den har hon ju råkat välta när hon härjat. Dock är den aldrig läskig när hon bara rör sig fritt i lägenheten, det är bara om det typ råkar hamna en godis vid den. Samma sak där, hon smyger på den och tar godisen med ett lite "ryckigt" kroppsspråk. Åter igen, viftar jag med kvasten så blir det lek, om än lite pipig lek med enstaka gläfs.


Nu är det ju inte så att hon lider av det här. Hon är ung och fortfarande ganska spökig, och jag antar att hon kommer mogna ur det när hon förstår att det inte finns något farligt med de här sakerna. Till exempel så var skottkärror och hårfönar rena rama dödsfällorna förut, men nu är det inget hon reagerar på, och då har jag inte tränat något på det.


Antar att jag mest är fascinerad och vill höra vad ni tycker och tänker. Har ni haft hundar som reagerat konstigt på saker? Växte de ur beteendet eller var det något ni tränade på? Vad tolkar ni det här beteendet som? Är bara nyfiken på allmäna tankar.


Just nu låter jag hela dammsugaren ligga framme på golvet med rör och munstycken, och har strött godis runt omkring hela högen. Vi får se vilka godisar hon tar och vilka hon lämnar :)

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Fisher och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Parning och konstiga beteende   [2] 21 mar: BandogK9 21 mar: BandogK9 Konstiga märken i ljumsken (whippet)   [10] 14 jun: Fritzz 15 jun: Fritzz Min hund gör konstiga oroande ljud   [2] 18 apr: S_b 18 apr: SanCha Konstiga papper   [1] 20 aug: Narii 20 aug: Lona konstiga utslag, skabb?   [2] 31 maj: Goldendog 31 maj: Goldendog Valp med konstiga anfall. Hjälp tack!   [5] 11 mar: Lolloh91 12 mar: Floyd konstiga allmänna symptom   [24] 16 feb: majaerlandsson 23 feb: majaerlandsson vad har era hundar för konstiga/tokiga saker för..   [34] 22 sep: -tjejligan- 24 sep: alexlinn Konstiga bitande flygodjur i skogen   [23] 20 maj: vinthundsfeber 23 maj: Flatteligan Konstiga symtom lymfkörtel och blodblåsor   [1] 19 apr: z_Yegua 19 apr: SanCha
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Grand Danois | Golden Retriever | Cavalier King Charles Spaniel | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Papillon
© 1998-2024 Enfinia AB