Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
12 februari 2016 av haloamanda i valpforum (3 svar)
Koppelträning funkar inte!

Hej!


Jag har en mini aussie valp på snart 7 månader och jag har försökt koppelträna henne nu sen jag fick hem henne i princip, alltså i 5 månader. Jag har testat jätte många olika metoder men ingenting verkar funka. 


Jag har testat helstryp, då jag blev rekomenderad det på valpkursen. Men efter någon vecka så kände jag att det inte passade alls då min valp bara blev stressad. Hon flängde runt och var jätte svår att få kontakt med. Plus att jag kände att den metoden inte passade mig som person heller.


Så jag bestämde mig för att ha sele och det känns mycket bättre. Hon är inte lika stressad men hon drar och drar och drar och drar. Jag stannar varje gång hon drar och lockar henne närmare mig och när vi får kontakt och hon kommer i en position nära mig så markerar jag det med beröm och ibland godis och börjar gå igen men då ökar hon farten och kopplet späns igen, så håller det på så.  


Jag belönar och berömmer hur mycket som helst så fort hon får "fint" alltså bredvid mig, eller nära mig. Ibland kan hon gå fint 100 meter men det är enbart när vi har "kontakt" för vi tappar kontakten hela tiden (vilket jag antar är normalt - man vill ju inte ha en hund som konstant har fokus) och då vandrar hon iväg och jag har ingen aning hur man skall hålla henne där jag vill ha henne. Jag kräver inte att hon ska gå fot, utan bara att hon går inom kopplets längd och aldrig drar.


Jag har även försök att "blockera" henne med mina ben/kropp för att visa att hon inte får gå förbi mig, för varje gång hon går framför mig så ökar hon farten och drar tillslut. Men hon går ju även i sidled iväg och då är det jätte svårt att visa med kroppen. När hon går åt sidled så rullar jag upp kopplet på handen så det blir kortare men då drar hon sig så mycket det går ifrån mig (kopplet späns ändå) och jag har ingen aning hur jag skall göra. Det är som att hon inte gillar att gå nära mig, även ifall hon får massa gott av mig och beröm när hon väl gör det. Ibland verkar hon inte ens bry sig om att jag är där, inte ens godiset är alltid att föredra. 


Jag har fått slut på ideér och ända gången det är "kul" att vara ute med min valp är när vi går upp i skogen och jag kan släppa henne lös. Försöker verkligen göra koppel stunderna roliga, vi går ju aldrig promenader men vi brukar gå små sträckor, kanske 10-15 min för att koppelträna varje dag. Har alltid med mig godis och ibland stannar vi upp för att leka och ibland trixar vi lite och hon får alltid massa beröm när hon tittar på mig. Har alltid kontaktövningar ute med henne för att få henne "bry" sig mer om mig när vi väl är ute. 


När vi inte koppeltränar eller "promenerar" har jag en lina på 5 meter som jag sätter på henne när hon bara ska ut och bajsa/kissa.


Men koppelträningen är verkligen hemsk, hon bara drar ifrån mig hela tiden vad jag än gör. Har ni några tips på andra metoder??


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om haloamanda och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Koppelträning två hundar   [2] 3 maj: Tira Ros 20 maj: Mira och Esther Matadoravel hur funkar det?   [5] 5 mar: mariatösen 7 mar: Borzoi Lyhörd hundras som funkar med höns?   [12] 26 sep: Askrosen 29 jun: Ayrin Hur kommer jag vidare med min koppelträning?   [4] 17 apr: AnnaAlm 19 maj: Halvtand Funkar Golden retriever bra ihop med katter?   [22] 27 jan: Tempohästen 26 mar: Dimma Skaffa hund och jobba heltid, funkar det?   [5] 5 mar: HjoJenny 6 mar: Voff 92 Valp på 10 veckor. Frågor om koppelträning.   [3] 21 okt: Happier 22 okt: Ayrin Funkar pudlar bra ihop oavsett storlek?   [1] 20 feb: Suki+1? 20 feb: Ayrin Koppelträning valp   [4] 16 maj: Lasagne 18 maj: Dog_training Höftledsröntgen - hur funkar det?   [6] 21 dec: edah 13 jan: edah
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Chihuahua | Jack Russell Terrier | Grand Danois | Schäfer | Cavalier King Charles Spaniel | Pudel
© 1998-2024 Enfinia AB