Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
16 februari 2016 av IGU i övriga hundfrågor (20 svar)
Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

Hej!


 


För bara 10 dagar sedan anlände min lilla hund från rumänien. 
Jag har längtat efter honom i så många år och hade förberett mig oerhört för hans ankomst, både psykiskt, praktiskt och emotionellt. Jag är uppvuxen med hundar, van vid valpar och har som sagt efterlängtat min första egna hund som vuxen.


 


Vovven är en snäll, nyfiken och smart hund på åtta månader. Han blev snabbt tillgiven och har anpassat sig väl. Problemet är att han skäller lätt och mycket, rubbar min sömn och stundtals skrämmer mig då han uppvisar ett aggresivt beteende. Han har också en otrolig energi och är van vid andra hundar, här är han ensam och vi bor dessutom inne i stan. 


Något som förvånat mig är min reaktion på hans närvaro. Jag har blivit som förbytt. Jag kan inte äta, jag gråter vid minsta motgång, skall, olydnand och har så lite tålamod att jag inte orkar med mig själv eller honom. Det hemska är att jag varje dag är på väg att ringa till adoptionsförmedlingen och be dom omplacera honom. Jag vet att allt detta är ormiligt, dramatiskt och en överrekation men jag kan inte blunda för känslorna.


Hur ska jag kunna ta hand om honom och ge honom ett bra hem och liv när jag djupt inne känner att jag inte orkar? 


Inte orkar vänta ut honom, inte orkar anstränga mig. 


Jag skäms otroligt för det här, jag önskar honom ett underbart liv men vet inte om jag är kapabel att ge hobom det. Vad ska jag göra?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om IGU och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser Valp HATAR att vara ute, snälla hjälp!!   [12] 28 apr: Nyblivenägare 17 sep: Neeten Tikens löp har inte kommit än hjälp 😅   [1] 22 mar: BandogK9 23 mar: Gurkans Hjälp från experter; vilken hundras kan passa oss?   [6] 11 feb: Rosa86 14 feb: aenima Revir eller Osäkerhet? Hjälp..   [10] 8 jan: Bartolomeus 19 feb: Mira och Esther Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin Snälla hjälp mig! Hur ska jag tänka?   [16] 30 sep: Doggsan 3 dec: Doggsan Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Grand Danois | Border Collie | Staffordshire Bullterrier
© 1998-2023 Enfinia AB