Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
19 februari 2016 av Lagottofamiljen i sjukdom & hälsa
Re: Valpen tuggar/biter bort sin päls :(

Jag vet inte om jag är så intensiv. Jag brukar vänta in hunden så den hinner "fundera" lite över givet kommando tecken för att komma på vad som önskas den ska utföra. Såklart i början med handtecken men efterhand med enbart röstkommando.
Sedan är vi ju tre till i familjen och de är nog mer "på" hunden är jag är. Brukar be dem ge valpen lite space och inte tränga sig på.
Tuggandet på pälsen som jag lyckats se, har skett i ett lugnt skede, dvs när hunden legat ner och inte varit i aktivitet. Så, inget naggande mitt i aktivitet som vi sett iaf.

Nu när det här tuggandet startade så har vi nog haft mycket mer fokus på valpen, just för att se NÄR detta naggande sker. Kanske har det blivit en ond cirkel. Naggandet av pälsen startade för ca en månad sedan.

Valpen har från första kvällen sovit på nedervåningen och vi på våningen ovanför. Detta för att jag inte vill att en valp under tillväxt ska springa i trappor samt att sonen har astma och hunden under inga omständigheter får vistas där han sover. Längre fram när valpen blivit vuxen så kan den nog få sova i vårt sovrum, men det dröjer minst ett halvår till. Inget gnäll eller vankande nattetid utan valpen har redan från första kvällen varit en kvällstrött liten parvel som knappt brytt sig om att vi gått och lagt oss :)

Jag hoppas verkligen det handlar om allergi eller tillfällig obalans i huden för det kan vi åtgärda. Visar det sig att det är en beteendestörning så har vi ett problem och jag tyvärr svårt att se hur vi ska lyckas lösa det, då vi inte har någon som helst erfarenhet av hundar med konstiga beteenden. Tidigare fyra hundar har varit stabila individer som fungerat väl i vardagen.

Tack för ditt inlägg - helt klart vettiga funderingar :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lagottofamiljen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Innan valpen kommer   [8] 28 maj: Kajsa_a81 3 jun: Kajsa_a81 Valpen har svårt att höra ifrån sig ute   [7] 27 apr: Simonk 28 apr: Simonk Tiken vill inte släppa valpen!   [1] 7 mar: Observant 8 mar: Ayrin Galen Golden nästan 2 år - Hoppar och biter   [2] 18 okt: Tinix 19 okt: Dimma HJÄLP, hund biter och morrar   [5] 23 sep: molnet 28 sep: Dimma Mina föräldrars pudel valp biter dem.   [5] 9 sep: Villetycke 10 sep: Gurkans Hunden biter barnens kompisar   [5] 31 aug: Sussie78 1 sep: Ayrin Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!   [7] 19 aug: goldenlab96 21 aug: Gurkans Valp som biter barnen HJÄLP   [4] 11 aug: sarah_jkpg 22 sep: TFreya Dåligt samvete när valpen roar sig själv   [4] 30 jul: Emmastog 31 jul: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Dobermann | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Amerikansk Cocker Spaniel | Golden Retriever
© 1998-2022 Enfinia AB